NDSM EXPO X: RETWEET

PROGRAMMA VAN NDSM FUSE

De expositie RETWEET is geprolongeerd tot 10 april. Op 10 april om 17:00 zal ook de finissage plaats vinden.

De kunstenaars hebben de afgelopen maanden, in het kader van het concept van RETWEET en in samenwerking met elkaar, nieuwe werken gecreeerd, en hun werk regelmatig van toevoegingen voorzien en uitgebreid met nieuwe elementen: gedichten zijn geschreven, muziek is gecomponeerd, films en verhalen zijn ontstaan.

De expositie RETWEET gaat over delen, uitwisselen en verbinden. Kunstenaars zijn uitgenodigd om, in overleg met elkaar, hun werk te combineren tot een geheel. Werken worden naast elkaar en tegenover elkaar geplaatst in verrassende combinaties. Soms spreekt het elkaar tegen en soms versterkt het werk elkaar. Er zijn werken van kunstenaars die dezelfde fascinatie hebben en ook van kunstenaars die een zelfde thema totaal anders benaderen.

Kunstenaars zijn vertellers en dat doen ze in elke toonaard. Daarvoor staat een zee aan techniek en materiaal hen ten dienste. Maar altijd is er een overeenkomst, een aantrekkingskracht, die de kunstenaars doet besluiten hun werk te combineren.

Tijdens deze expositie zullen de kunstenaars werk toevoegen, veranderen of weghalen. Zo wordt de expositie een wereld in beweging waarbij de toeschouwer de mogelijkheid krijgt de weg die de kunstenaar bewandelt te volgen. Het is aan de bezoeker de verschillende verhalen te verbinden.

MEER INFO

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.