MENTAL SUPERPOWERS | Jan Hoek

De tentoonstelling Mental Superpowers toont werken die de kunstenaar Jan Hoek maakte tijdens zijn residentie dit voorjaar in het Kings County Hospital in New York, waar hij via Stichting Beautiful Distress zat.

Vincent van Gogh, Lady Gaga, Diane Arbus, Kurt Cobain; de lijst van beroemde mensen met een psychische aandoening die als briljant de geschiedenis zijn in gegaan is eindeloos. Maar hoe wordt eigenlijk bepaald wie er als ‘briljant genie’ wordt gelabeld en wie als ‘gek’? Kunnen we een andere psychische gesteldheid ook zien als een Superpower?

Met die vraag zag Jan Hoek zich geconfronteerd tijdens zijn residency. Jan Hoek (zelf ook een beetje mental) maakte samen met psychiatrische ‘patiënten’ van het ziekenhuis de comic Mental Superpowers.

Expositie MENTAL SUPERPOWERS – psychiatrisch centrum Mentrum

In psychiatrisch centrum Mentrum op de 1e Constantijn Huygenstraat 38, Amsterdam is nog een expositie van Jan Hoek waar bezoekers door medewerkers en ex-patiënten naar aanleiding van het Mental Superpowers-project een rondleiding kunnen krijgen door de wereld van de psychiatrie

meer informatie

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.