Memento Mori

Nineties Productions

Memento Mori is een live geconstrueerde theatrale virtuele ontmoetingsplek: een immersief ritueel als ode aan de vergankelijkheid van de mens.

2020 lijkt een mondiale memento mori (Memento Mori betekent “gedenk te sterven”) te zijn geworden en het theaterseizoen is afgeschreven. Daarom opent theatercollectief Nineties in juli 2020 een online rouw resort. Trek je badjas en je slippers aan en ga met ons mee op staycation om emotioneel te detoxen. Bij ons kun je rouwen om alles wat niet meer is: onverwachte ontmoetingen, vanzelfsprekende aanrakingen of een zeker inkomen. Maar laat bij ons ook je tranen vloeien voor verloren tijden en dierbaren. In dit online oord wordt er stilgestaan bij het voorbijgaan der dingen. Hier is er plek voor het sentiment van verlies om te zien wat ons dierbaar is, want is het niet juist de tijdelijkheid van alles wat ons leven om te leven maakt?

Deze voorstelling is zowel offline bij te wonen, als online via een livestream. Offline: De voorstelling Memento Mori wordt gespeeld in het NDSM Theater in Amsterdam Noord – Scheepsbouwkade 6. Er is beperkt aantal kaarten beschikbaar. Online: Hiermee boekt u voor het online rouw resort: Memento Mori. U gaat de voorstelling bekijken via een livestream vanachter uw eigen computer. De online-locatie wordt later aan u bekend gemaakt door middel van een weburl, welke u per e-mail zal ontvangen. Intussen kunt u zich al voorbereiden op uw staycation door het programma ‘Zoom’ (https://zoom.us) te installeren op uw computer. 

Over Nineties Productions
De artistieke kant van Nineties bestaat uit drie makers Anne Maike Mertens, Floor Houwink ten Cate en Yannick Noomen, geboren in de jaren tachtig en opgegroeid in de jaren negentig. Voortgekomen uit een gedeelde liefde voor dezelfde onderwerpen en de visie op een andere manier van werken. Met een voorliefde om theater te maken voor een nieuw publiek en op verschillende locaties ontwikkelt Nineties zich als nomadisch theater-collectief.

Nineties Productions stond in het verleden vaker op Over het IJ Festival. Memento Mori is een hernieuwde kennismaking en start van een beoogde langere relatie voor de komende jaren.

Concept: Nineties Productions, Makers/spelers: Yannick Noomen, Ibelisse Guardia Ferragutti, Maya Mertens, Marius Mensink, Christiaan Verbeek, Co-regie: Anne Maike Mertens & Floor Houwink ten Cate, Kostuumontwerp: Esmée Thomassen, Scenografie & Lichtontwerp: Julian Maiwald, Choreografie & Coach: Josephine van Rheenen, PR & Marketing: Esra Merkel, Productie: Minjon Olgers, Technische productie: Floris Vermist, Geluidstechniek: Sam Jones, Video ontwerp: Karl Klomp, Grafisch ontwerp: Ruben Verkuylen, Fotografie: Lonneke van der Palen, Zakelijke leiding: Bjorn Jansen

Met dank aan: Amsterdams Fonds voor de Kunst, Fonds Podiumkunsten, Fonds 21, Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting Melanie, We Are Public, Theater Bellevue en Over het IJ Festival

TICKETS

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.