Meditations | Jazz Portraits by Asaf Lewkowitz

KUNST PROGRAMMERING VAN TREEHOUSE NDSM

Er wordt gezegd dat de pauze tussen de noten de kunst is. Meditations is een schilderijententoonstelling van Asaf Lewkowitz, die enkele van de beroemdste jazzartiesten afbeeldt in hun meest persoonlijke moment, dat pauzeert tussen de noten.

De geabstraheerde figuratieve portretten zijn in een meditatieve staat, de ogen zijn gesloten maar de intense kleuren verwijzen naar de innerlijke intensiteit van creativiteit. De onderwerpen zijn van Asafs favoriete muzikanten: John Coltrane, Miles Davis, Eric Dolphy, Bill Evans, Nina Simone en andere Jazz Greats. Asaf Lewkowitz schildert portretten en landschappen met een geabstraheerde, figuratieve uitdrukking, die een emotionele reactie oproept door schilderijen te maken die suggestief en humeurig zijn. Hij zegt, niemand herinnert zich de dingen die gezegd of gedaan zijn duidelijk, maar men herinnert zich altijd hun emotionele ervaring.

De tentoonstelling is van 4 t/m 9 november te zien in Treehouse NDSM van 14:00 – 20:00. De opening is op 3 november om 18:00.

Meer info over Meditations

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.