MACA X Timespace

PROGRAMMERING VAN MACA (MOVING ARTS CENTRE AMSTERDAM)

Op 26 en 27 november te zien in het gloednieuwe MACA- Moving Arts Centre Amsterdam op de NDSM: TimeSpace – een audiovisueel totaalkunstwerk. TimeSpace is een audiovisuele kunstervaring waarin je 40 minuten lang wordt meegenomen in een performance van visuele 3D sculpturen, geluidskunst en dans. Het werk is ontstaan door een samenwerking tussen audiovisueel kunstenaar Frouke ten Velden, componist Nicholas Thayer, choreograaf Peter Leung en danser Toon Lobach.

TimeSpace: over afstand en intimiteit

Het afgelopen jaar heeft ons laten zien wat het betekent om afstand te houden en bij elkaar te zijn. Timespace onderzoekt de wetten die gelden in afstand en nabijheid, en hoe bewust we hiervan zijn, zowel als makers en performers als voor het publiek. Dat ondergedompeld zijn, meer dan ooit betekent dat we het idee van ruimte moeten herzien. Vanuit een nieuwe kijk op het Gesamtkunstwerk onderzoeken de vier kunstenaars het idee van intimiteit en afstand in de grote projectruimte van MACA.

MACA: een nieuwe broedplaats voor audiovisuele kunstenaars en filmmakers

MACA- Moving Arts Centre Amsterdam is een nieuwe plek voor beeldmakers waar geëxperimenteerd, gewerkt en geëxposeerd zal worden. Er wordt hard gewerkt aan gedeelde werkruimtes, studio’s en eventruimtes in een verbouwde loods op de NDSM aan de oever van het IJ, waar straks alles rondom film en audiovisuele kunst te zien zal zijn. Met een eigen programmering waarbij de bezoeker een unieke kijk achter de schermen van het filmmaken krijgt en met een talentontwikkelingsprogramma functioneert MACA straks als motor van de Nederlandse film en av-sector. De officiële opening is in 2022, tot die tijd krijgen bezoekers een sneak preview van MACA met events als TimeSpace.

Visual Artist: Frouke ten Velden
Sound Artist: Nicholas Thayer
Stage director: Peter Leung
Danser: Toon Lobach
PR & Communicatie: Katrien van Leeuwen, MACA

Mede mogelijk gemaakt door:

Het Prins Bernhard Cultuurfonds
Stimuleringsfonds Creatieve Industrie
Erik Impuls fonds

Te zien:

26 november 2021: Première artist performance & talk (19.00u), Performance (21.30u)
27 november 2021: Performance (19.00u)

Voor tickets, klik op de onderstaande knop!

TICKET LINK

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.