LAB in het NDSM Theater | Over het IJ

Tot en met 6 december biedt Over het IJ in het LAB aan makers en gezelschappen de kans om op locatie aan de slag te gaan met hun ideeën. Dit varieert van nog globale plannen tot al bijna affe voorstellingen. In ieder geval hebben ze een ding gemeen: het zijn nieuwe makers die binnen hun proces graag input krijgen van jou: ze zoeken testpubliek of hebben de interactie met publiek nodig om hun werk uit te voeren.

Voor het ene gezelschap zal dit, vanwege de maatregelen, een online presentatie worden met een nagesprek, voor de andere is het mogelijk op locatie: wij zetten in ieder geval alles op alles om zoveel mogelijk (corona-proof!) fysiek live door te laten gaan. Het programma varieert van theater tot muziek, en van podcasts tot installaties. Meld je alvast aan via onderstaand programma.

Programma

28 & 29 november: Zuurstofschuld – Bart van de Woestijne i.s.m. IDFA DocLab en Over het IJ
Hoe harder we fietsen, hoe dichter we bij de zweterige werkelijkheid komen dat het lichaam niet altijd doet wat we willen. Durven we onze hartslag als hetgeen wat ons aan deze aarde bindt te zien?

28 november: Missie Operatie Expeditie (M.O.E.) – Firma DRAAK | Feikes Huis
Op een post-apocalyptisch aardoppervlak beginnen drie dappere jonge helden aan een loodzware reddingsoperatie. Maar wie willen zij eigenlijk redden?

29 november: Het Atelier: Vanaf hier – Het Atelier i.s.m. Oerol en Over het IJ
De Atelier-makers nemen jullie mee in hun maakproces: een tussenstand waarbij zij laten zien wat ze hebben gemaakt.

5 & 6 december: Installatie-parade waarbij je de volgende makers ziet:
BetweenTwoHands: De theatrale stop-motion animatie installatie Ecognosis is geïnspireerd door het boek The World Without Us van Alan Weisman: hoe de natuur de wereld weer overneemt zodra de mens verdwijnt.

LIPS&KNOBEL: Op 5 en 6 december tonen LIPS&KNOBEL een online speurtocht die voortborduurt op ‘BEELDENSTORM #1: Pleidooi voor woede’ van 22 november.

Sofie Doeland: Een beeldend werk(je) over een poging om te ontkomen aan een bedoeld landschap.

Tamar Blom: Lijn 35 verbindt significantie plekken uit het leven van Tamar in Amsterdam Noord. In dit videowerk zweeft hij letterlijk tussen die plekken door.

Leonie Kuhlmann & Jascha Dikker: Wat is de waarde van theater anno 2020? Een interactieve installatie over de podcast ‘Theater heeft geen zin. Maar ik wel’.

MEER VAN OVER HET IJ

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.