NDSM Kinderatelier x Willem de Haan

Het NDSM kinderatelier is een initiatief van kunstenaars op de NDSM-werf in samenwerking met Stichting NDSM-werf.

Bij de opzet van het kinderatelier gaan we uit van de mogelijkheden die de voormalige scheepswerf biedt. Water, wind, ruimte; de schepen en de historie van de plek inspireren, prikkelen en vormen een unieke basis voor de beeldende kinderworkshop.

Vanuit het aanbod rond een thema en binnen de structuur van een atelier in de grote loods stimuleren wij het eigen initiatief van kinderen. Er wordt veel met restmateriaal vanuit de ateliers gewerkt, zoals gasbeton, hout, textiel, karton en fietsbanden. Techniek is een belangrijk onderdeel. Hierbij krijgen het ontwerp, de uitvoering en de presentatie aandacht (kijken of het werkt: vaart, rijdt, draait, of licht geeft).

Op maandag 15, dinsdag 16 en woensdag 17 juli gaat het NDSM kinderatelier opnieuw knutselen rond het thema van kunst dat te zien is op de NDSM-werf. Kunstenaar Willem de Haan heeft met zijn werk Landing Strip een vliegtuig doen landen in het water te dok van de NDSM-werf. Deze zomer gaat NDSM kinderatelier timmeren/solderen/en meer en vormen wij watervliegtuigen, helikopters, dubbeldekkers, straaljagers en andere vliegtuigen/apparaten. Er worden vliegtekeningen gemaakt er wordt gebouwd en proeflandingen gehouden in het dok op de NDSM-werf.

Programma

Dag 1 (ma 15 juli): tekenen/bouwen van watervliegtuig
Dag 2 (di 16 juli): tekenen/bouwen van vliegend vliegtuig
Dag 3 (wo 17 juli): landingsbaan onderzoeken/ drijvende landingsbaan maken

Het is mogelijk om de kinderen voor een losse dag op te geven, maar het leukste om alle drie de dagen mee te werken om het project compleet te maken.

Kosten en aanmelden 

Het kinderatelier vindt dagelijks plaats tussen 14:00 – 17:00 en kost € 17,50 per dag (Stadspas € 10,-) of drie dagen voor € 40,-  (stadspas €25,-)

Je kunt je via onderstaande ticketlink (of hier) direct aanmelden voor een enkele dag of meerdere dagen. Let goed op welke datum (of data) je selecteert!
Locatie

Het verzamelpunt voor NDSM Kinderatelier deze keer plaats bij de Y-helling – Klup X

meer informatie

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.