Kermis op NDSM

Dit jaar strijkt voor het eerst een kermis neer op de NDSM-werf. Van  29 oktober  t/m 7 november kunnen Amsterdammers hier genieten van een traditionele kermis. Maar NDSM zou NDSM niet zijn, als we daar niet ons eigen sausje overheen zouden gieten…

Tijdens het eerste weekend van de kermis hebben we ook speciale programmering van een paar van NDSM’s finest. Denk aan straattheater van Pieter Post en Babok, een schiettent à la Mark Koolen. En ook onze vrienden van Circusbende, Karniland en Trammeland zorgen voor het nodige spektakel.

De kermis is de gehele periode gratis te bezoeken.

Kermis 29 t/m 31 oktober

PROGRAMMA

Straattheater met Pieter Post

Pieter Post, initiatiefnemer van het Straattheater Instituut Nederland heeft 3 mobiele, korte acts voor jong en oud. Geef je ogen dus goed de kost, want je kunt ze overal tegenkomen!

 • De Poedels
 • In een groen knolleknolleland
 • Balletje balletje
 • Locatie: mobiel 
 • Datum + tijd: 29 okt & 31 okt tussen 14.00 & 18.00, ze lopen 3 x 45 minuten rond

Schiettent van Marc Koolen 

Mark Koolen is een rasechte NDSM’er en tijdens de kermis baat hij een alternatieve schiettent uit. Verwacht hier geen traditionele tent waar je kunt schieten, maar dat er iets stuk gaat, staat vast. Zijn gedachte is: vernietiging leidt tot ontlading. De opluchting staat centraal in deze opstelling. 

 • Locatie: in een zeecontainer bij de Trammetjes op het terrein
 • Datum + tijd: 30 & 31 okt

Trammeland: Kekke kermis met Karnieland

Karnieland doet samen met club Trammeland mee aan de Halloween show van de Amsterdamse kermis. Eigenaardig leuke installaties om nog meer plezier uit je dag en avond te halen. Verwacht bizar vermaak met blikverruimende performances door jezelf!

Een aura’tje meppen, disco kippen of gewoon een lekker rondje fietsen? Het kan allemaal bij Karnieland op 29,30 en 31 oktober!

Trammeland: Vlooiencircus

Flea, vlo, puches, VLOOIENCIRCUS! Dit is het fantastische vlooiencircus van Magische Maya Lansky en Fransky le cat. Tijdens hun voorstelling kunt u kijken, luisteren en zich verbazen over het kleinste vlooiencircus ooit! Terwijl het publiek zijn adem inhoudt, haast niet durft te lachen, te klappen of te niezen, voeren drie goed getrainde, internationale vlooien een show op die zijn weerga niet kent. Uit de kleine speakers klinkt prachtige muziek terwijl deze vlooien dansen op het slappe koord, een bal of sjansen met het publiek. Niets is hen te gek.
 • De voorstelling is geschikt voor grote en kleine mensen vanaf 4 jaar oud en duurt 40 min.
 • Locatie: de rode tram van Trammeland
 • Tijdstip: vrijdag 29 oktober om 16;00, 17:30 en de laatste ronde om 19:30 uur.
 • Kosten: 2,- euro (cash)

Jongleer- en muziekprogramma Ar op Stoom

In dit muziekprogramma jongleert Arjen Dijkstra met eigen liedjes op verschillende instrumenten zoals zangstem, saxofoon en minigitaar. Hij brengt een persoonlijk programma met lekkere, soms geëngageerde songs uit eigen pop- en theaterrepertoire naar De Rode Tram, waar hij met behulp van zijn loopstation het geheel laat versmelten tot een cadeautje voor je oren.

Een deel van dit repertoire is afkomstig uit het programma dat Arjen deze zomer presenteerde in het kader van Balkon Scènes, waarbij hij op zijn eigen demo alles zong en inspeelde. Deze zijn hier te beluisteren. Live werd dit programma uitgebreid met Arno van Nieuwenhuize op drums, met bassist Sanne van Delft en gitarist Sebastiaan Flier.

 • Locatie: De Rode Tram
 • Tijdstip: 31 oktober ’21, ongeveer 45 minuten, om 16:00, 18:00 en 20:00u.

Printotheque

De Printotheque is een curieuze combinatie tussen een Mobiele zeefdrukkerij, Zwenuw-slopende Game-technologie en Discotheek. Een interactieve kettingreactie bepaalt welke print de winnaars op zijn shirts krijgen. En in de fameuze woorden van Hot Chocolate: “Everyone’s a winner!” Er zijn nieuwe t-shirts van biologisch katoen, afgedankte kledingstukken van wie-weet-waar en je kunt ook je eigen blousje eventjes uittrekken.
Te zien op de kermis bij de trammetjes op 29,30 en 31 oktober!

Mobiele act Elander – Babok

Elander is bewegend, interactief en geïmproviseerd straattheater. Een groep bizarre figuren begeeft zich onder een publiek van festivalbezoekers, geïnteresseerden en toevallige voorbijgangers. Het ene moment als een stoïcijnse en afstandelijke kudde die maar wat rond luiert, het volgende moment als nieuwsgierige eenlingen op zoek naar wat menselijke warmte en iets taais om op te kauwen. Later weer als briesende en loeiende roedel ontembare beesten.

 • Locatie: Mobiel
 • Datum + tijd: 30 oktober in de middag, 2 x een uur 14:00 tot 15:00 en van 16:00 tot 17:00 uur
NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.