Inefficient Tools for Quantified Beings | HACKERS AND DESIGNERS

Vanaf zaterdag 26 september t/m vrijdag 23 oktober is bij NDSM Fuse de tentoonstelling Inefficient Tools for Quantified Beings van Hackers & Designers te zien.

Onze lichamen en omgevingen worden dagelijks gescand, getrackt, gerenderd, gemanipuleerd en gecategoriseerd door verschillende technologieën. Wat betekent dit voor onze perceptie van de realiteit? Hoe kunnen we de relatie tussen ons lichaam en biometrische computerprocessen beter begrijpen? En wat kunnen we als mens leren van deze technologieën? In de tentoonstelling Inefficient Tools for Quantified Beings van Hackers & Designers word je uitgenodigd om actief deel te nemen en vragen te stellen over de werking en implicaties van verschillende technologieën zoals scanners, echografie en motion capture.

In Inefficient Tools for Quantified Beings onderzoeken Hackers & Designers samen met kunstenaars en designers zoals Nazanin Karimi, Thomas Rustemeyer, en The Underground Division (Helen Pritchard, Femke Snelting en Jara Rocha) de relatie tussen technologie en menselijke en niet-menselijke lichamen vanuit het perspectief van de makers. Architect en ontwerper Thomas Rustemeyer heeft het tentoonstellingsconcept vertaald in een interactieve structuur waarin je de verschillende kunstwerken kunt bekijken en ervaren. In de tentoonstelling zijn tevens wifi hotspots verwerkt waarmee je toegang krijgt tot het onderzoek en de bronnen voor het maken van deze tentoonstelling.

Over Hackers & Designers

Hackers & Designers (H&D) is een interdisciplinair collectief dat fungeert als een netwerk, een infrastructuur, en een facilitator voor makers uit verschillende disciplines (kunst, design, computerprogrammering). Centraal staat het onderzoeken, experimenteren met nieuwe technologieën door middel van ‘hands-on making’. Het doel van H&D is mogelijkheden te creëren voor makers om elkaar te ontmoeten en samen te werken. H&D stelt ook educatieve middelen beschikbaar voor het publiek door tools, technologieën en processen te documenteren en te publiceren die tijdens workshops worden gebruikt en geproduceerd.

 

Deze expositie en het publieksprogramma is mede mogelijk gemaakt door Tetem, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, en Het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

Meer info

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.