HET TOPJE VAN DE AARDAPPELBERG

Door de corona pandemie blijven schuren vol aardappels liggen. Het wordt duidelijk met bijvoorbeeld de frietaardappel waarvan er honderdduizenden kilo’s klaar liggen om gebakken te worden. Door het wegvallen van de vraag vanuit horeca, festivals en export blijven deze liggen en wordt dit voedsel laagwaardig benut als biogas of als veevoer gebruikt. Hiervoor krijgt de boer dan bedrag dat soms lager is dan de kostprijs en worden er honderdduizenden kilo’s voedsel verspild.

Jur Jacobs en het Slow Food Youth Network willen deze boeren helpen om de aardappels te verkopen als hoogwaardig eten. Daarom worden er op 6 juni duizenden kilo’s aardappels gestort op de NDSM-werf in Amsterdam. Daar kunnen mensen de boer helpen door aardappels te scheppen voor thuisgebruik en een donatie te geven aan de boer. Hierdoor wordt het voedsel niet verspild. Een win-win!

Dit initiatief van Jur Jacobs en het Slow Food Youth Network is opgezet in samenwerking met aardappelboeren, Too Good To Go, Stichting Samen tegen Voedselverspilling en Stichting NDSM. Ga naar www.aardappelberg.nl voor alle informatie.

In verband met de maatregelen omtrent corona dien je je van te voren te registreren via de app van Too Goo To Go.

NDSM-werf in Amsterdam op 6 juni van 12:00 tot 18:00 uur

Adres: T.T. Neveridaweg 59, 1033 WB Amsterdam nabij Pllek

 

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.