Waar ben je naar op zoek?

Het Grote Culturele NDSM Bevrijdingsdiner

PROGRAMMERING VAN STICHTING NDSM-WERF

Op 5 mei komen door heel Nederland mensen samen op pleinen, bruggen en stoepjes voor een Vrijheidsmaaltijd. In deze traditie geeft NDSM samen met broedplaats Treehouse dit jaar vorm aan De Grote Culturele NDSM Bevrijdingsmaaltijd, een viering vol culturele programmering en eten. 

Amsterdammers, buurtbewoners en Noordelingen worden uitgenodigd om samen aan lange tafels tijdens het eten ervaringen te delen over (on)vrijheid en tussendoor vliegers op de laten. Meewaaien met de wind die altijd net iets harder lijkt te waaien op NDSM, door het luchtruim dwalen; Maurice Scheltens en Bert Jan Pot, oprichters van de Kite Club, delen op 5 mei het vrije gevoel van vliegeren. Ze nemen eigen, handgemaakte vliegers mee en nodigen andere kunstenaars uit ideeën de lucht in te laten. Ook kun je zelf vliegers meenemen en meedoen. Tijdens en na het diner zijn er muzikale optredens van o.a. lokale talenten uit Treehouse, die allen op hun eigen manier de vrijheid bezingen.

 

SPECIALE NDSM KINDERATELIER LENTE EDITIE: VLIEGEREN OP 5 MEI

’s Middags, voorafgaand aan het Grote Culturele NDSM Bevrijdingsdiner, is er een speciale editie van het NDSM Kinderatelier. Tijdens de workshop ga je onder begeleiding van o.a. Mélanie Corre (kunstenaar van NDSM) mee tekenen, knutselen en bouwen aan je eigen vlieger om die aan het eind van de dag de lucht in te kunnen laten. Na de workshop kan iedereen (ouders, buurtbewoners, langslopers) aanschuiven bij het Grote Culturele NDSM Bevrijdingsdiner. Kaarten voor het NDSM Kinderatelier kun je reserveren via de knop hieronder en wees er snel bij, er zijn maar een beperkt aantal plekken!

NDSM KINDERATELIER 5 MEI

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.