Het Atelier: het maakproces

De Atelier-makers nemen jullie in deze video mee in hun maakproces. Het resultaat zie je op Over het IJ in 2021!

Lunatics and Poets (Anna Jacobs en Hanna van der Meer), Diederik Kreike en Venus Pop Grotto! (Nora Ramakers en Anna Luka da Silva) gaan op Oerol en Over het IJ Festival het onderzoek en experiment aan op het gebied van theater en kunst in de openbare ruimte. De Atelier-makers gaan zowel aan het werk op Terschelling als in Amsterdam-Noord. Hierbij spelen de fysieke locatie, maar ook de sociale context een rol. Ze presenteren het resultaat van dit experiment pas op de festivals van 2021, maar nemen jullie via deze video al graag mee in hun maakproces.

Lunatics and Poets
Lunatics and Poets, opgericht door Hanna van der Meer en Anna Jacobs, maakt werk voor theater, film en installatie. Beide hebben de Rambert School of Ballet and Contemporary Dance in London afgerond. Tijdens hun master in design hebben zij de verbinding tussen mode en dans onderzocht. Tot hun meest recente werken behoren de installatie ‘South of No North’ en het prijswinnende duet ‘I am a poem, there is no way out’.

Diederik Kreike
Diederik Kreike studeerde in 2018 af als performer aan de Toneelacademie Maastricht. In zijn werk onderzoekt hij het cross-overgebied tussen theater en andere kunstdisciplines; bewegend rond de thema’s identiteit, queer culture en de clubscene. Met rauwe, filmische performances probeert hij telkens opnieuw de vinger op de zere plek te leggen; op zoek naar driften en verlangens. Onder de vleugels van Likeminds maakte hij eerder de performances ‘Forever K-Hole’ en ‘THE SPLIT’.

Venus Pop Grotto!
Venus Pop Grotto!* is het kunstenaarscollectief van Anna Luka da Silva en Nora Ramakers. Het duo leerde elkaar kennen in 2013, het jaar van de slang. Algauw ontstond een symbiotische zusterband. In hun werk geven ze uiting aan een gedeeld verlangen om de eigen psychologie te overstijgen. Door heldere archetypes op te voeren en weer open te breken, creëren ze nieuwe verhalen. Venus Pop Grotto! wroeten graag diep in de modder, gravend naar vruchtbare ondergrond voor een e(co)motionele brug tussen de conceptuele en de fysieke wereld. Een brug die de onuitputtelijke dans tussen alle broeierige levensvormen empowert en herstelt.

Over Het Atelier 
Het Atelier is het gezamenlijke talentontwikkelingstraject van Oerol en Over het IJ Festival. Drie nieuwe makers bouwen – via workshops, ontmoetingen, residenties – aan hun eigen theatertaal en visie op locatietheater. Wij werken hierin samen met partners  Club Guy & Roni + Noord Nederlands Toneel, Likeminds en Productiehuis Theater Rotterdam.

Atelier-makers: Lunatics and Poets (Anna Jacobs en Hanna van der Meer), Diederik Kreike en Venus Pop Grotto! (Nora Ramakers en Anna Luka da Silva), Video-editing: Diederik Kreike, Artistieke begeleiding en productie: Maurice Bogaert en Antsje van der Zee, Partners: Club Guy & Roni + Noord Nederlands Toneel, Likeminds en Productiehuis Theater Rotterdam.
Het Atelier wordt mogelijk gemaakt door Oerol, Fonds Atelier Oerol en Over het IJ.

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.