HEMELTJELIEF FESTIVAL

HEMELTJELIEF FESTIVAL

“Nu hebben we de poppen aan het dansen”

O jee… van donderdag 26 tot en met zondag 29 mei hebben we bij het Hemeltjelief Festival “de poppen aan het dansen”! De NDSM-werf is 4 dagen lang één groot poppentheater waar grappige voorstellingen, bijzondere shows en kleurrijke kinderactiviteiten plaatsvinden. Zowel overdag, ’s avonds en ’s nachts valt er voor jong en oud van alles te zien en te beleven. Anders dan voorgaande jaren kun je nu het hele weekend genieten van dit knusse en vrolijke festival voor kinderen en volwassenen.

Zelf doen en ontdekken 
Al veertien jaar weet Hemeltjelief haar kleine en grote bezoekers te verrassen met een creatief programma waarbij het zelf doen en ontdekken centraal staat. Iedere editie heeft een eigen thema dat een afgeleide is van een Nederlands spreekwoord of gezegde. Het programma, de communicatie, de aankleding en zelfs het eten worden hier tot in detail op afgestemd. Kunstenaars en artiesten van de NDSM-werf begeleiden workshops en geven voorstellingen of treden op de diverse podia. De dag wordt traditiegetrouw afgesloten op het grasveld met leuke bandjes voor jong en oud. Voor de nachtvlinders is er een afterparty in
Noorderlicht.

4 dagen lang feest
Hemeltjelief is voor jong en oud, maar heeft een focus op kinderen van ongeveer 6 tot 10 jaar oud. Door de toenemende populariteit heeft de organisatie besloten dit jaar het Hemeltjelief Festival voor het eerst 4 dagen lang te programmeren, maar wel met wat minder bezoekers op het terrein. Hiermee wil het festival meer ruimte bieden aan het creatieve programma en de juiste setting en aandacht bij de voorstellingen creëren. Het festival begint ‘s ochtends ‘rustig’ en in de loop van de middag komt er ook muziek bij vanaf de podia. De lokale bands en dj’s die optreden zijn iedere dag anders en beslaan een breed muzikaal spectrum: van americana, gypsy, latin, reggae, funk, disco en ska.

Algemene informatie
Data: donderdag 26 t/m 29 mei 2022, Hemelvaartsweekend
Tijd: 11:00 – 21:00 uur (vr/zat/zon after tot 03:00)
Locatie: Noorderlicht
Adres: NDSM-plein 102, 1033 WB [email protected]

WEBSITE HEMELTJELIEFF

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.