Happy Industry – gieten, lassen, smeden met Atelier Van Lieshout

Foto Felix Kalkman

Ferrotopia is een kunstinstallatie, pop-up museum en werkplaats ineen en is vanaf 27 april voor zeven maanden te zien op de NDSM-werf in Amsterdam. Gedurende de meivakantie vindt hier de manifestatie Happy Industry plaats. Tien dagen lang (van vrijdag 27 april t/m zondag 6 mei) neemt het voltallige team van Atelier Van Lieshout de Happy Gietloods in gebruik en verandert Ferrotopia in een levendige ijzer- en kunstwerkplaats waar wordt gesloopt, gegoten, gesmeed en gelast. Oude, afgedankte objecten (waaronder auto’s en wasmachines) worden voor de ogen van het publiek in het Valhamerhuis verpletterd, omgesmolten en tot nieuwe sculpturen gesmeed en gegoten.Na zeven dagen bedrijvigheid van de kunstenaars van Atelier Van Lieshout neemt het publiek het stokje over met workshops voor kinderen en volwassenen.

Programma
Happy Industry – manifestatie door Atelier Van Lieshout
vrijdag 27 april – zondag 13 mei

Valhamerhuis – demonstratie door Joep van Lieshout, 27 april om 14.30 uur
Tijdens Koningsdag (NDSM Vrijhaven) op vrijdag 27 april is de spectaculaire start van de Happy Industry manifestatie met de vernietiging van een auto in het Valhamerhuis, onderdeel van de kunstinstallatie Ferrotopia.

Natuurhelden – workshop door NDSM Kinderatelier (6 tot 12 jaar) 7, 8 en 9 mei, van 13:00 tot 17:00 uur
Tijdens de workshop van NDSM Kinderatelier maken kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar kennis met metaal-bewerken. Het thema is Natuurhelden. Geïnspireerd door het terrein van de NDSM verzinnen kinderen hun eigen natuurheld die ze vervolgens in de werkplaats zullen vormgeven met metaal en giettechnieken.
Aanmelden
Je kunt je aanmelden voor een enkele dag of meerdere dagen.
De workshop is van 13.00 tot 17.00 uur.
Deelname: € 12,50 per dag of € 5,00 met stadspas
Reserveren via [email protected]

IJzersmeden – workshop door Crafts Council Nederland (vanaf 15 jaar) 12 & 13 mei
Crafts Council Nederland biedt op 12 en 13 mei workshops aan waarbij volwassenen (vanaf 15 jaar) in een halve dag kennismaken met ambachtelijk smeden. Onder leiding van een meestersmid maken deelnemers zich de basistechnieken van het smeden eigen. Ze werken toe naar een af product dat mee naar huis genomen kan worden.
Aanmelden
Workshops duren 3-4 uur en vinden plaats op zaterdag 12 en zondag 13 mei. Deelname: € 25,- per persoon inclusief het maken van een werk. Informatie en reserveren via [email protected]

Ferrotopia is een initiatief van Stichting NDSM-werf en wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Amsterdam, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Mondriaan Fonds, Stichting DOEN,Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Fonds 21 en Stadsdeel Amsterdam Noord.

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.