Going Places | Reggae Vibrations

Ook deze zomer presenteert Pllek weer Going Places. Met de combinatie van film, muziek en eten & drinken halen we de elke zomermaand (juli, augustus, september) opnieuw een ver land voor één avond naar Pllek. Kijk, dans, proef en vier de diversiteit van onze planeet met deze culturele reis voorbij de horizon!

Tijdens deze editie van Going Places op zaterdag 6 juli reizen we af naar het Caribische gebied. Samen met Reggae Vibrations dompelen we ons voor een avond onder in Jamaicaanse sferen. Om 20.30 uur begint(doors open: 20.00 uur)  de vertoning van Yardie, het gevierde Jamaicaans-Britse misdaaddrama van Idris Elba. Na de vertoning van de film, rond 22.30, start het muziekprogramma met een optreden van Super Natural Selection. Om daarna af te sluiten met Empress Messenjah en Reggae Barbie die tot in de vroege uurtjes de lekkerste reggae tunes laten horen.

FILM Yardie (aanvang: 20.30 uur)

Yardie is de langverwachte verfilming van de gelijknamige cult-bestseller uit 1992 van de Jamaicaans-Britse auteur Victor Headley. Het verhaal begint in het Jamaica van de vroege jaren ’70, waar Denis (Antwayne Eccleston) op jonge leeftijd getuige is van de moord op zijn broer Jerry Dread (Everaldo Creary) in het kruisvuur van rivaliserende gangs. Het verlies van zijn broer tekent zijn verdere levenspad: ‘Mijn broer vroeg me of ik het goede of het slechte pad op zou gaan. Dit is een verhaal over het pad dat ik heb gekozen.’ Denis (Aml Ameen) belandt al snel in het criminele circuit van Kingston. Hij wordt onder de vleugels genomen door muziekproducent en gangsterbaas King Fox (Sheldon Shepherd) en weet zich op te werken tot zijn rechterhand.

Als D, zoals Denis genoemd wordt, in de problemen komt, stuurt Fox hem naar Londen om af te koelen. Hij moet nog wel even een pakket cocaïne vervoeren en afleveren bij de lokale drugsbaas Rico (Stephen Graham). De deal gaat echter helemaal mis en D bevindt zich al snel in bijkans nog grotere problemen dan in Kingston. Op hetzelfde moment probeert hij juist uit het wereldje te stappen en een nieuw bestaan op te bouwen met zijn jeugdliefde Yvonne (Shantol Jackson) en hun dochtertje, die jaren geleden al naar Londen zijn gevlucht. Maar met Rico die hem op zijn hielen zit is dit haast onmogelijk – en brengt Denis zijn familie juist in gevaar. Als hij ontdekt wie zijn broer heeft doodgeschoten, en dat de moordenaar in Londen is, lijkt er voor D geen weg meer terug te zijn…

meer informatie

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.