Geluiden uit de PIT

TENT

Een audio-documentaire over de acrobatische voorstelling PIT

Dit is Geluiden uit de PIT, een audio-documentaire over de acrobatische voorstelling PIT. Deze ontstond ooit vanuit de wens om letterlijk en figuurlijk een ander perspectief te bieden op acrobatiek. Het publiek staat gedurende de voorstelling op een hoger niveau dan de spelers en kijkt zo op hen neer. Zo zouden ze meer macht kunnen hebben dan de drie artiesten op de vloer, maar al snel blijkt dat de spelers middels acrobatiek met gemak op gelijke hoogte of zelfs hoger kunnen komen dan het publiek.

PIT was een hit op festivals en zou deze zomer haar derde seizoen ingaan. Omdat PIT nu niet kan spelen, hebben we een alternatieve vorm bedacht om deze met jou als publiek te delen. Je hoort de overwegingen van de regisseur, de intieme gedachtes van de spelers, muziek die je bij de keel grijpt en het timbre van voetstappen op de vloer. Zonder PIT te zien, kun je haar tóch ervaren, met andere zintuigen. Geen letterlijke vertaling van wat er te zien is, maar een weerklank van het échte werk. We nodigen je uit om voor even in de pit te stappen, in een wereld die geen afstand schept, maar juist toenadering zoekt. Even dichtbij en toch veilig ver weg. En hopelijk kun je PIT volgende zomer weer live buiten komen bekijken.

De voorstelling PIT is gemaakt door circusregisseur Zinzi Oegema en co-regisseur Hanneke Meijers onder de vlag van TENT. De audio-documentaire Geluiden uit de PIT is vervolgens gemaakt met bijdragen van de betrokkenen bij PIT en ontwikkeld in samenwerking met Nadja van der Weide.

CREDITS
Artiest Erik Glas: Evertjan Mercier, artiest Anouck Le Roy: Marieke Thijssen, artiest Johan Sjölund: Benjamin Kuitenbrouwer, dramaturge Petra Eikelenboom: Thamar Karst, regisseur: Zinzi Oegema, co-regisseur: Hanneke Meijers, Muziek van de band: My Blue Van, uitgevoerd door: Bas Beenackers, Dennis Wechgelaar, Johan van Bussel, voice over, editor, script: Nadja van der Weide  Geluidsmixage: Rick Haring van Studio Haring.

PIT en Geluiden uit de PIT zouden niet bestaan zonder Rosa Boon, Cahit Metin, Anne Foekema en Overtreders W en is mede mogelijk gemaakt door het Fondspodiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de Kunsten en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.

De betoverende acrobatische voorstelling PIT van TENT stond 2 jaar geleden op Over het IJ Festival. Deze audio-documentaire is een mooie toegift voor alle mensen die de voorstelling toen zagen of hem via deze weg toch willen leren kennen. Met TENT zullen we de komende tijd vaker samenwerken in onze talentontwikkelingsprogramma’s en het NDSM Theater.

PODCAST

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.