Fuckup Nights Amsterdam #14 x WeMakeThe.City

Fuckup Nights Amsterdam – Don’t bury your failures, let them inspire you!

Fuckup Nights is een avond waar iedere keer vier gasten vertellen over hun persoonlijke professionele ‘fuckup’. Een event gewijd aan keiharde faalverhalen, fuckups en goeie anekdotes waarmee we een middelvinger opsteken naar de druk die we – en daarmee de maatschappij – onszelf op leggen. Waarom? Omdat het leven je zo nu en dan nou eenmaal uitdagingen voorschotelt. Omdat we niet altijd open en eerlijk zijn over falen. Omdat we verdomme ook maar mensen zijn. En het wordt gewoon ook nog eens kneitergezellig!

// FuckUp Nights Amsterdam X Wemakethe.city
Meet the new kid in town; stadsfestival WeMakeThe.City. Een nieuwe festival over de stad van de toekomst. Van 20 t/m 24 juni gaan bewoners, wetenschappers, ondernemers, creatieven, politici, maatschappelijke professionals en kunstenaars aan de slag met urgente stedelijke vraagstukken. Door de hele stad heen vinden talks, docu-screenings en stadlabs plaats, en Fuckup Nights is daar natuurlijk bij!

// Fuckupreneurs
☞ Nanne de Ru, architect & oprichter van Powerhouse Company – Van fietsenstalling tot vijfsterrenhotel, in relatief korte tijd sleepte zijn bureau verschillende grote opdrachten binnen. Als het één architectenbureau momenteel voor de wind gaat, is het Powerhouse Company. En toch. ‘Genoeg fuckups gehad om een avond over te vertellen’, aldus Nanne.

☞ Duncan Stutterheim, ondernemer – Van partyorganisatie ID&T tot de A’DAM Toren, alles wat Duncan aanraakt verandert in goud. Tenminste, zo lijkt het… Hij kon zijn middelbare school niet afmaken omdat hij gepakt werd op afkijken tijdens het examen, verspeelde in the early days met zijn radiocarrière 11 miljoen in twee jaar tijd, en is tijdens het organiseren van feesten als Sensation ook vaak genoeg op zijn bek gegaan. ‘Ik heb bij elke flop met opgeheven hoofd naar een oplossing gezocht.’

☞ Karlijn Marchildon, head of communications bij VanMoof – Hoe houd je je als iemand die van structuur en planning houdt, overeind in een bedrijf waar chaos en hacking aan de orde van de dag is? ‘We fail often and we fail fast’ is het credo bij VanMoof. Ontwerpfouten, transportdrama’s en fietsdiefstal – in VanMoof’s missie om de wereld te veranderen en een miljard mensen aan het fietsen te krijgen kan innoveren niet zonder de nodige fuckups.

☞ Nadia Denise Duinker, horecapionier – Als co-creator van hotspots als Canvas, Werkplaats en Doka, co-owner van Amsterdam Roest, en mede-initiatiefnemer van Vrijland Festival brengt Nadia sjeu in het Amsterdamse horecaleven en creëert ze unieke plekken in de stad. Pionieren gaat echter nooit zonder slag of stoot. Rumour has it: het bestaan van een multomap waarin de along the way gemaakte fuckups zijn gearchiveerd.

// Locatie
Deze keer zijn we te gast bij het absurdistische Ferrotopia: een kunstinstallatie van Atelier Van Lieshout op de NDSM-werf. Het is een ‘gesamtskunstwerk’ in de openbare ruimte en pop-up museum inéén. Een plek voor beeldende kunst, vormgeving, theater, film, muziek en lezingen en natuurlijk FuckUps. Google het werk en je snapt, we hadden ons geen beter passende locatie kunnen wensen.

// Let’s go
Tickets:
> Regular ticket €5,50 (presale, incl. service kosten) een los kaartje koop je HIER 
> WMTC festival-ticket: €0,- Let op: alleen geldig in combinatie met een WeMakeThe.City festivalpas, die je overigens 5 dagen lang toegang geeft tot verschillende events in Amsterdam en omstreken. Nog geen pas? Koop ‘m hier: https://wemakethe.city/nl/tickets

De talks beginnen om 20.00 sharp, dus zorg dat je op tijd bent!

— About Fuckup Nights, English —
Fuckup Nights is a global movement born in Mexico in 2012 to share publicly business failure stories. Hundreds of people attend each event to hear three to four entrepreneurs share their failures. After each speaker, there’s a question/answer session, as well as time for networking. The event will be held in Dutch, but you’re obviously more than welcome to join!
www.fuckupnights.com/amsterdam

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.