Franchise Freedom by Studio Drift

Op 10 augustus 2018 presenteert Studio Drift FRANCHISE FREEDOM voor de eerste keer in Europa, na een succesvolle première op Art Basel in Miami Beach in 2017. De performatieve kunstwerken zijn te zien gedurende drie dagen tijdens zonsondergang (weersafhankelijk), van 10 t/m 12 augustus boven het IJ in Amsterdam. Een representatie van FRANCHISE FREEDOM is nu te zien in het Stedelijk Museum als onderdeel van de overzichtstentoonstelling van Studio Drift. Deze grote presentatie, nu voor iedereen toegankelijk, is het perfecte voorbeeld van hoe puur natuur, de meest innovatieve technologie en de samenleving kunnen samensmelten.

Na het ongekende aantal bezoekers van het Stedelijk Museum voor de overzichtstentoonstelling van Studio Drift, zal de gemeente Amsterdam in samenwerking met Intel, BMW, Rabobank, RAI, Stichting NDSM-Werf en Studio Drift het publiek de unieke mogelijkheid bieden om dit performatieve kunstwerk te bekijken, bestaande uit 300 vliegende drones van het Intel® Shooting Star™ platform . Het is de eerste keer dat het is toegestaan zo’n groot aantal drones te laten vliegen voor een kunstvertoning.

De toekomst van vrijheid
Al 10 jaar lang bestuderen Lonneke Gordijn en Ralph Nauta van Studio Drift het vliegpatroon van spreeuwen die zich in een zwerm bewegen. Gefascineerd door de bewegingen waarbij vrijheid en tegelijkertijd beperkingen van de individuele vogels in de zwerm elkaar afwisselen, ontwikkelden de kunstenaars een algoritme dat autonome keuzes kan maken. Op deze manier zouden ze uiteindelijk deze bewegingen kunnen imiteren door ze te vertalen naar software die speciaal is ontwikkeld door Intel en ingebed in de lichtgevende drones.

FRANCHISE FREEDOM is ontwikkeld in samenwerking met BMW en mogelijk gemaakt met Intel® Shooting Star™ -technologie.

Presentatietijden en locaties
Bezoekers zullen een buitengewone meeslepende ervaring hebben met licht en beweging in het luchtruim boven de rivier met de skyline van Amsterdam als achtergrond.

Locatie: De installatie is gratis te bezoeken en is te zien vanaf locaties rond het IJ. De beste locatie om te bekijken zou in de buurt van Pllek, Amsterdam Noord of de Haparandadam in de Houthavens zijn.

Tijden: 10, 11 en 12 augustus 2018, tussen 22.00 – 23.00

meer informatie

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.