FWAV SUN SCREENINGS | Taxi Tehran

Films with a View | Sun Screenings is het filmprogramma van Pllek in samenwerking met Outdoor Cinema en Cineville. Elke dinsdagavond van juni t/m september vertonen wij een openluchtfilm, mits het mooi weer is natuurlijk. Wij besluiten uiterlijk op dinsdagochtend of de film van dinsdagavond doorgaat. Houd het Facebook-event of onze agenda op pllek.nl in de gaten voor updates.

I N F O
Start film: 22.40uur
Koptelefoon ophalen vanaf 20.00
Reserveren is niet mogelijk
Koptelefoon: €7,50 contant bij aankomst
(Het is niet mogelijk een eigen koptelefoon aan te sluiten)

Bij Pllek kun je (h)eerlijk eten voor een (h)eerlijke prijs. Wil je een hapje komen eten voordat de film begint? Reserveer dan een tafeltje.

25 juni | Taxi Tehran

TEHERAN Taxi Tehran (2015, Jafar Panahi, 1h22m)
Een taxichauffeur rijdt door Teheran. Op zijn dashboard staan een paar camera’s. We zien zijn klanten en horen hun verhalen. Het is een simpel idee met max maatschappelijk effect, precies waar regisseur Jafar Panahi goed in is. Eigenlijk gaat deze roadmovie over vrijheid en de prijs die je ervoor bereid bent te betalen. Aan het einde van de rit heb je niet alleen een beeld van de stad, maar ook van het Iran van nu. De jury van Berlinale (waar Panahi de Gouden Beer won) noemde Taxi Tehran ‘een liefdesverklaring aan de cinema, en Panahi’s land’.

meer informatie

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.