Cryptofood – diner & performance Atelier van Lieshout

Twee avonden lang brengt Atelier Van Lieshout een performatief diner dat het midden houdt tussen eten en experiment. Primitief en futuristisch voedsel zijn de belangrijkste componenten. Speciaal voor deze happening ontwikkelde Atelier Van Lieshout een nieuwe installatie; een primitief kooklaboratorium met gigantische shakers, hydraulische persen, open vuur van verschillende temperaturen, waarin de ingrediënten het zwaar te verduren krijgen.
Atelier van Lieshout en Stichting NDSM-werf nodigen je uit om je grenzen en houding ten opzichte van voedsel en eetcultuur te verleggen en te veranderen. Een uitdagende ervaring die op zijn plek is in Ferrotopia, de totaal-installatie waarbij het bevragen van de toekomst een inherent onderdeel is.
 
Proeverij
Van 16:00 tot 19:00 is Ferrotopia een open keuken, waar bezoekers vrij binnen kunnen lopen om de chefs op hun vingers kijken, de experimenten te volgen, de kunststukjes te proeven en te speculeren over het eindresultaat.
 
CryptoFood
Vanaf 19.00 verschuift de aandacht nog iets verder naar het consumeren. Joep van Lieshout/Atelier van Lieshout, chefkok Derk Jan Wooldrik (bekend van BIRD) en de CryptoFooders schotelen de bezoekers op performatieve wijze een avontuurlijke avondmaaltijd met bijbehorende dranken voor. Je beweegt je door de installatie heen, en eet – letterlijk – wat de pot schaft.
 
Voor beide avonden is een zeer beperkt aantal kaarten beschikbaar. Zowel voor de vegetariër als de vleeseter.
Prijs: €50,- (inclusief drank)
 
CryptoFood is een onderdeel van Ferrotopia op de NDSM-Werf, Amsterdam

Tickets

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.