Ferrotopia avondexpeditie #4: It’s Hammer Time!

Ferrotopia Avondexpedities
Ferrotopia is een kunstinstallatie op de Amsterdamse NDSM-werf, ‘gesamtskunstwerk’ en pop-up museum inéén. De kunstinstallatie van Atelier van Lieshout is een ode aan ijzer (ferro=ijzer) en bestaat uit een verzameling karaktervolle gebouwen gegroepeerd rondom een centraal plein. Volgens het principe hoofd, hart, handen nemen programmamakers Joost Janmaat (Partizan Publik) en Rieke Vos (Stichting NDSM-werf) het publiek mee op expeditie in de wereld van ijzer. Inhoudelijke presentaties wisselen zich af met expedities, proeverijen, muziek, poëzie en andere kunsten.

11 november | It’s Hammer Time: een avond over het aambeeld
Een Avondexpeditie over de cadans van het werk, de hamer als opperste totem, over dichter-ingenieur Alexei Gastev, die in opdracht van Lenin twintig jaar zocht naar de choreografie van de perfecte hamerslag, maar door Stalin vermorzeld werd.

De avond begint met een presentatie van Arne ‘Gastev’ Hendriks, over de eerder genoemde Alexei Gastev. Arne wordt begeleid door drummer Marcos Baggiani.
Ook kijken we nog eens naar Werk (1994) van Jeroen Kooijmans. In deze film houden drie mannen elkaar eindeloos bezig. Met hun noeste arbeid houden ze de kringloop in balans, de tredmolen van het bestaan draaiende. De strakke vormgeving en de ijzeren choreografie hebben een hypnotiserend effect. 
Tot slot tonen we een hamerchoreografie van grafisch vormgever Jasper van den Berg.

De Ferrotopia Avondexpeditie #4 wordt met een dreun afgesloten in het Valhalhamerhuis van Atelier van Lieshout, die het programma ervoor ook al vlammend begon in het kader van Elfde van de Elfde.

Tickets voor de Avondexpedities kosten normaal gezien €5, maar omdat het op de Elfde van de Elfde onderdeel is van ons feestprogramma in Ferrotopia kost het deze editie niets. Voor ons eigen in- en overzicht vragen je je wel hier aan te melden.

Let op! Hoewel er genoeg dekentjes en vuurkorven zijn om je aan op te warmen, raden we je wel aan je warm aan te kleden.

OVERIGE EDITIES
6 september | het zesde zintuig: een avond over magnetisme
20 september | welkom in de nieuwe ijzertijd: een avond over cyborgs en sci-fi
4 oktober | Domestikator: een avond over bestialiteit

Locatie: Ferrotopia (NDSM-Plein)

Met dank aan:

meer informatie

koop een ticket

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.