Ferrotopia avondexpeditie #2: welkom in de nieuwe ijzertijd

Ferrotopia Avondexpedities
Ferrotopia is een kunstinstallatie op de Amsterdamse NDSM-werf, ‘gesamtskunstwerk’ en pop up museum inéén. De kunstinstallatie van Atelier van Lieshout is een ode aan ijzer (ferro=ijzer) en bestaat uit een verzameling karaktervolle gebouwen gegroepeerd rondom een centraal plein. Volgens het principe hoofd, hart, handen nemen programmamakers Joost Janmaat (Partizan Publik) en Rieke Vos (Stichting NDSM-werf) het publiek mee op expeditie in de wereld van ijzer. Inhoudelijke presentaties wisselen zich af met expedities, proeverijen, muziek, poëzie en andere kunsten.

20 september | welkom in de nieuwe ijzertijd: een avond over cyborgs en sci-fi
Met uitzondering van een enkele stam in de Amazone en de Papoea leven we, naar archeologische standaard, in de IJzertijd. IJzer is bij uitstek het materiaal van de vooruitgang van de mens. Een avondexpeditie naar de ijzerfantasieën van Jules Verne en andere futuristen, een tijdreis per metaaldetector door de aardlagen van de NDSM en een collectieve vlucht (enkele reis) naar het leven in het binnenste van een nieuwe planeet.

Met: Sabine Oberhuber, Carlijn Kingma, Harpo ’t Hart

Harpo ’t Hart
Harpo ’t Hart (1985) is geluidskunstenaar en componist. Hij studeerde Jazz Piano aan het Utrechts Conservatorium en Sound Studies aan de Universität der Kunste Berlin. In zijn werk onderzoekt hij de materialiteit van geluid en zoekt hij naar het niet-menselijke in muziek. Door middel van installaties en interventies laat hij de dingen, zoals bomen, algoritmes of in dit geval ijzer, zelf muziek maken: een concert der dingen, oftewel een muziek na de mens.

Sabine Oberhuber
Sabine is medeoprichter van Turntoo en en werkt samen met organisaties aan het ontwikkelen van circulaire business cases en strategieën. Sabine houdt van complexe vraagstukken en grensverleggende thema’s. Naast analyse vindt ze vooral synthese belangrijk want dat leidt tot handelingsperspectieven die rekening houden met het grotere geheel. In haar werkzaamheden voor de circulaire economie komen haar passie voor de planeet en haar fascinatie voor intellectuele en interdisciplinaire uitdagingen bij elkaar.

Carlijn Kingma
Carlijn Kingma is cartograaf van denkwerelden. Afgestudeerd aan de TU Delft als architect gebruikt zij architectonische metaforen om de constructen van de maatschappij te ontrafelen en scenario’s naar een betere toekomst te verkennen.

Prijs: €5,- / Passe-partout voor 5 lezingen €20,-
Tickets zijn hier verkrijgbaar

OVERIGE EDITIES

6 september | het zesde zintuig: een avond over magnetisme
4 oktober | Domestikator: een avond over bestialiteit
25 oktober | take these shackles off my feet so I can dance: een avond over materie en macht
11 november | de dingen de baas: een avond over het aambeeld

Locatie: Ferrotopia (NDSM-Plein)

Met dank aan:

meer informatie

koop een ticket

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.