Exhibition: People

Met deze tentoonstelling schetsen Mathilde Baillarger en Pim Wisselink een beeld van de culturele diversiteit in Amsterdam door aandacht te besteden aan zowel de verschillen als de overeenkomsten.

Mathilde Baillarger, Textielontwerpster, zal haar project « The 178 faces of Amsterdam » presenteren. Een collectie van borduurwerken die de grote diversiteit van nationaliteiten van de inwoners van Amsterdam benadrukt. Amsterdam is op het moment de meest kosmopolitische stad in de wereld, gekeken naar het aantal nationaliteiten dat in de stad woont. Het is dit facet van de stad, vaak onderschat door de inwoners van Amsterdam zelf, wat de kern van haar project is. Plaats de toeschouwer tegenover dit multiculturalisme.

In connectie met Mathildes project presenteert Pim Wisselink, fotograaf, zijn project, Social Mirrors, waarin hij de inwoners van Amsterdam observeert en zijn gewoontes onderzoekt. Deze serie is een zoektocht naar de reden dat mensen de behoefte hebben om hun smartphone te gebruiken als zij onderweg zijn. Hij observeert de mensen die hij onderweg ontmoet en hij leg dit moment vast. Zijn doel voor de serie is een antwoord te vinden op de vraag of er een natuurlijke neiging is voor ons excessieve smartphone gebruik.

 

Meer informatie

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.