ENTER THE GHOST: haunted media ecologies

[verlengd t/m 29 november!]

Van 24 oktober t/m 29 november toont tentoonstellingruimte Nieuw Dakota, in samenwerking met Bradwolff Projects, vijf installaties van Paula Albuquerque, onder de titel: ‘Enter the Ghost: Haunted media ecologies’.

De tentoonstelling geeft een intrigerend beeld over onderwerpen als surveillance, gewapende UAV’s en Deepfake. De kunstenaar combineert eigen beeldmateriaal met andere bekende beelden uit massamedia.

Haar transdisciplinaire en transmediale artistieke onderzoek betreft film-, media- en cultuur-analyse, semiotiek, surveillance, kunstmatige intelligentie en dronestudies. Albuquerque is geïnspireerd door de filosofische theorieën van Jacques Derrida, Andrea Miller en Lisa Parks over “hauntologie”, kunstmatige intelligentie en raciale en gendervooroordelen van oorlogstechnologie.

Paula Albuquerque is beeldend kunstenaar/academica en woont en werkt in Amsterdam. Zij richt zich op intersectionele dekoloniale praktijken, veelal gefocust op visuele analoge en digitale technologieën, surveillance en de constructie van operatieve beelden.

Opening op zaterdag 24 oktober, 15.00 – 18.00 uur (reserveren via [email protected], gelimiteerde beschikbaarheid)

Art Talk op zaterdag 31 oktober, 15.00 – 17.00 uur
Paula Albuquerque in gesprek met Flavia Dzodan
and Tania Camara (reserveren via [email protected])

MEER INFO

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.