Beeldhouwers.nu | een oase van beelden

Voor wie de nieuwe hoge trap opklimt in de NDSM-loods is NDSM-fuse, het voormalige skatepark, een verrassing: een oase van beelden. Als in een tuin met stille, hangende of liggende beelden kun je door de tentoonstelling ‘een oase van beelden’ van Beeldhouwers.nu heen dwalen. Wandel langs een meanderende stroom beelden de ruimte in. Een snelweg kruist je pad, verstoort de rust met een file van fantastische vrachtwagens. Omhoog groeiende vormen nodigen uit om er onder te rusten. Opengewerkte papieren wiegen zacht op de luchtstroom.

De beelden raken aan dans, muziek, poëzie en humor. Zij werken in op de ruimte. Zoals een danser die door de ruimte beweegt deze oplaadt met energie, emotie, in beweging brengt, zo geven de beelden hun gestolde energie weer af aan de omgeving.

De elf beeldhouwers zijn verbonden door poëtische ambachtelijkheid. In de expositie ‘een oase van beelden’ plaatsen zij klassiek naast experimenteel. Er is gewerkt met o.a. brons, gesmeed staal, natuursteen, hout, polyester, perspex, beton, papier, keramiek.

met: Alice W. Bakker, Leo van den Bos, Desiré Haverkamp, Frea Lenger, Antoinette LeRoy, Huub van Meerwijk, Hanneke de Munck, Anja Vosdingh Bessem, Tom Wagenaar, Thijl Wijdeveld, Hubert Zeeman.

15 september t/m 14 oktober 2018 | zat 6 & zon 7 oktober gesloten i.v.m. ij-hallen
openingstijden: dinsdag t/m zondag van 12:00-18:00 | beeldhouwers zijn aanwezig.

meer informatie

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.