Driving North 2019

Film kijken vanuit de auto… onder de sterren, voeten op het dashboard, koud bier en verse popcorn bij de hand: Driving North is romantisch met een ruig randje, dit keer op de NDSM-werf, met plek voor 100 auto’s en loungeplekken voor bezoekers die met de fiets of te voet komen.

Wat is Driving North ook alweer?

Driving North is een ouderwetse drive-in bioscoop: een groot scherm op groot terrein onder de sterrenhemel in de buitenlucht met voldoende ruimte voor 100 auto’s per avond. Oude Mustangs naast moderne mini’s. Popcorn, schuimende sponzen, emmertjes met klotsend water, glimmende velgen en chroom, een charmante serveerster en beslagen ruiten…

Je rijdt met je gedeukte Eend, in een glanzende limo, in de FourWheelDrive van je buren, in een Uber, in een Canta, met een tuktuk, met de bus of met de fiets naar de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Daar parkeer je je auto of zoekt een plekje in de lounge. Voor de film start haal je een lekker drankje en hapje. Je laat je ramen wassen door de jongens van de carwash of gaat even gezellig bij het vuur hangen en geniet van de muziek. Of je scharrelt rond en gaat op ontdekkingstocht. Dan is het tijd: je installeert je voor het scherm. Want hoewel er veel gezelligheid op het terrein is, daar kwam je voor: de film.

Kleine auto’s staan vooraan, de grotere erachter. Je stemt je radio af op de juiste radiofrequentie, legt je voeten op het dashboard en de film begint… Ach en als je dan je drankje of de carwash vergeten bent, dan bestel je dat gewoon tijdens de film…

Programma

Do. 10 oktober Leaving Las Vegas
Vr. 11 oktober La Holandesa (Engels ondertiteld)
Za. 12 oktober Baby Driver

Vanaf 17:00 zijn het terrein en de bar geopend. De film start om 20:30 uur.
Al om 17:00 uur, ruim voordat de film start, gaat het festivalterrein open en zijn bezoekers van harte welkom voor warme choco of ijskoud bier (ook alcoholvrij). Ook tijdens de film kunnen bezoekers eten en drinken: een sms of app en de bestelling wordt naar je auto gebracht.

Blue Car Wash
In aanloop naar de drive in bioscoop Driving North krijgen alle blauwe voertuigen geparkeerd op en rondom het NDSM Nursery Square van 17:00-20:00 een handmatige autowasbeurt van kunstenaar Tycho Posthumus. Bezoekers van Driving North zijn welkom hun auto het om de hoek gelegen plein op te rijden voor een gratis performatieve wasbeurt, de eerste vijf auto’s en in het bijzonder blauwe wagens krijgen voorrang.
Deelname op eigen risico.
Tickets & info

Tickets koop je via: www.drivingnorth.nl
€ 30,00 per auto (incl. inzittenden)
€ 10,00 per bezoeker te voet of op de fiets (prijzen excl. ticketfee)

Driving North is een initiatief van Outdoor Cinema: www.outdoorcinema.nl

meer informatie

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.