Waar ben je naar op zoek?

Direction | Instruction

TENTOONSTELLING VAN STRAAT MUSEUM

STRAAT Gallery presenteert met gepaste trots ‘DIRECTION | INSTRUCTION’, waarin abstractie, alternatieve materialen, compositie en taal worden gevierd als tegengeluid in street art en graffiti. Deze tentoonstelling is ontegenzeggelijk iets anders dan het illustratieve en realistische werk dat het internationale mural-genre kenmerkt.

Dit is de eerste keer dat deze veelgeprezen groepstentoonstelling in Europa te zien is, met meer dan 25 hedendaagse kunstenaars uit 11 landen. In deze groep zitten onder meer baanbrekende zwaargewichten uit de designwereld als Cody Hudson and Evan Hecox, en ook gewaardeerde vrouwelijke kunstenaars als voormalig Juxtapoz-coverartiest Mary Iverson, en mural-rockstars als Anna Taratiel, Madi en Sandra Fettingis. Daarnaast doen ook verschillende vooraanstaande Nederlandse talenten als Guido De Boer, Chinny Bond en machine-schilder Anti Goon mee. De catalogus van de tentoonstelling is verkrijgbaar op verzoek. Met ‘DIRECTION | INSTRUCTION’ zet de galerie ook haar missie voort om de diversiteit en bekendheid van de wereldwijde street art- en mural-cultuur te benadrukken.

In aanvulling op de gallery-tentoonstelling zullen verschillende deelnemende kunstenaars, waaronder Remi Rough, Bisco Smith, Anti Goon, Tony Van Amsterdam en Tomislav Topic, nieuwe werken van groot formaat aan de STRAAT-collectie toevoegen. Deze zullen te zien zijn in de reguliere tentoonstellingshal. De kunstenaars zullen deze werken realiseren op dagen dat STRAAT ook voor het publiek geopend is. Wil je op de hoogte te blijven van welke kunstenaar wanneer aan het werk is? Volg ons op Instagram via @STRAATmuseum. De gallery-tentoonstelling is van woensdag t/m zondag te bezoeken met een regulier museumticket. Meer info via de knop hieronder.

 

STRAAT MUSEUM

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.