Dicht op ’t Vuur: Phoenix City Retaliators

Optredens in een decor van de ondergaande zon en een warm vuurtje verwelkomen wij de nacht op vrijdagavond met live acts uit binnen- en buitenland.

Met deze week: Phoenix City Retaliators

De muzikanten van de Rotterdamse Ska band “Phoenix City Retaliators” zijn zeer toegewijd. Hun wortels zijn diep verankerd in de Nederlandse ska scene. De naam verwijst naar de stad Rotterdam. Herrezen uit zijn as tot metropool, zoals de Phoenix. Hun sound brengt de bezieling terug in de ska. Energieke, dansbare muziek en altijd met een positieve vibe.

In een ongelooflijk korte tijd ontwikkelden ze een zeer eigen geluid. Rauw, rebels en dynamisch. Een gedurfde muzikale saus, met de nadruk op stevige dansbare ritmes, ondersteund door doeltreffende blazers, een geweldige orgelsound, meerstemmige zang en heerlijke solo’s. Invloeden uit surf, funk en oude punkrock zijn duidelijk waarneembaar, maar hun liefde en respect voor de authentieke Jamaicaanse ska, rocksteady en early-reggae is altijd meteen duidelijk.

Ze timmeren aan de weg sinds 2012 en hun aanstekelijke dansmuziek is niet onopgemerkt gebleven. Ze speelden o.a. op Bevrijdingsfestival Zuid-Holland, Rotterdam Unlimited (Zomercarnaval) en opende shows voor legendarische bands als: David Hillyard en Rocksteady Seven, Mark Foggo, The Slackers, Jaya the Cat en The Toasters.

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.