DABKE NIGHT | GLOBAL TRADITIONS

/// DABKE NIGHT
Tijdens de Dabke Night worden Arabische tradities, nieuwe gewoontes, culturen en stijlen gemixt en op het podium en de dansvloer gebracht. Naast een live optreden van ‘The King of Keyboard’ Rizan Said, speelt de internationale DJ Matrub Arabische breaks & beats en geeft het team van Dreaming of Syria een mini-workshop Dabke dansen, zodat je de hele avond blend op de dansvloer.

TIJD: 20.30 – 03.00
ONLINE TICKET: 10,00 + 1,00 servicekosten
– – –

/// WAT IS DABKE?
Dabke (letterlijk: stampen) is een modern Levantijns-Arabische cirkeldans. Het wordt uitgevoerd in Palestina, Libanon, Jordanië, Irak, Syrië en Saudi-Arabië. Dabke combineert cirkeldans en line-dancing en wordt op grote schaal gedanst op bruiloften, festivals en belangrijke gelegenheden. Tijdens Dabke Nights zie je geoefende Dabke dansers het publiek opzwepen. De basis van de dans is snel te leren.

/// DABKE WORKSHOP
Nog geen ervaring met deze dans? Na één Dabke Night verlaat je de zaal als volleerd danser dankzij een korte workshop van de basisstappen, verzorgd door het team van Dreaming of Syria. Binnen mum van tijd ben je klaar voor elk aankomend Arabisch feestje en kan je de hele avond los.

/// RIZAN SAID
Rizan said music is de Syrische King of Keyboard en een van de meest bekende en invloedrijkste muzikanten uit Syrië, zowel in Syrië zelf als ver buiten de landsgrenzen. Zo speelde hij eerder ook op festivals als ADE en Down The Rabbit Hole. Daarnaast componeerde en musiceerde hij jarenlang voor allerlei andere Syrische artiesten, film en tv-series.

Niet heel lang geleden was Syrië een cultureel rijk en divers land, en ondanks alles blijft Rizan Said met zijn vrolijke, uptempo beats ambassadeur van dat gevoel én de Syrische en Koerdische muziekcultuur. Genoeg reden om te dansen.

/// DJ MATRUB
Matrub is het alter-ego van mps PILOT, een van Nederlands bekendste tropical/world djs en producers. Speciaal voor de Dabke Night draait DJ Matrub een Dabke set met de beste Arabische breaks en tunes.

/// SYRISCHE MEZZE
Voor een klein prijs kun je genieten van heerlijke huisgemaakte Arabische mezze en zoetigheid om van te blijven smullen.

/// SHISHA LOUNGE (BUITEN)
Geen Arabische avond zonder shisha! Gebruik van de shisha is gratis, voor de liefhebber.
– – –
/// PLLEK | GLOBAL TRADITIONS
Binnen deze nieuwe serie van Pllek maak je op een toegankelijke manier kennis met tradities en gebruiken van culturen wereldwijd. Dompel jezelf onder tijdens een workshop, duik in het onbekende en leer nieuwe skills. Grenzeloze wijsheden, dichtbij huis.

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.