could it be you?

EXPOSITIE BIJ NDSM FUSE

De maatschappij is een samenleving van dat wat we creëren. Sociale media, metaverse, politici, overtuigingen. Mack’s schilderijen zijn gebaseerd op haar observaties van hedendaagse verhalen van de mensheid in de straten van internationale steden. Mensen, hun lichaamstaal en interacties. Met een compositorisch ritme creëert ze een dialoog tussen de mensen op het schilderij en de toeschouwer. Door nieuwe technische uitvindingen toe te voegen aan onze fysieke werkelijkheid, combineert zij schepper en creatie in één beeld, waardoor een actie-reactie ontstaat, parallelle werkelijkheden worden getoond en verwondering ontstaat over de verlangens en gemoedstoestand van de hedendaagse mens.

Haar schilderijen zijn een persoonlijke interpretatie van de wereld die ze om zich heen ziet, maar ze laten een open narratief voor iedereen om individueel te verkennen.

Mack heeft een achtergrond in beeldhouwkunst, fotografie en film. Ze is geïnspireerd door street-art, Aziatische kunst, Anthony Gormley en Kara Walker, die beiden individuen in context plaatsen met hun omgeving, tijd en maatschappij.Als techniek gebruikt ze potlood en zwarte olieverf op doek. Door verf te gebruiken om te tekenen, bepaalt de lengte van de penseelharen het karakter van de lijn en door natte en droge penseel te combineren, krijgt het schilderij een zacht houtskool karakter.

[NDSM FUSE is alleen open van donderdag t/m zondag, van 12:00 – 18:00 uur]

Website NDSM FUSE

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.