Opening Night 2023 Concertgebouworkest op NDSM

PROGRAMMA VAN HET CONCERTGEBOUWORKEST I.S.M. STICHTING NDSM-WERF

Op vrijdag 8 september viert het Concertgebouworkest de opening van het nieuwe seizoen met een gratis concert op NDSM!

Na locaties als de Dam en het Westerpark viert het Concertgebouworkest dit jaar de opening van het nieuwe seizeon op de Y-helling van de NDSM-werf. Geniet tijdens een prachtige zonsondergang van een klassiek programma, met het IJ en de skyline van Amsterdam als achtergrond.

PROGRAMMA

De Italiaanse dirigent Gianandrea Noseda leidt het orkest in een feestelijk en gevarieerd programma vol dans en ritme. Naast bekende werken als Ravels Bolero en De Moldau van Smetana klinken bijzondere verrassingen, waaronder een knotsgekke wereldpremière. Daarbij zal tijdens het concert graffitikunstenaar Niels ‘Shoe’ Meulman live een kunstwerk creëren. AVROTROS zendt het concert live uit op de radio via NPO Klassiek; een dag later om 22.30 uur volgt uitzending op televisie via NPO 2.

Het concert is gratis toegankelijk (met maximum van 5000 bezoekers) op de Y-helling van de NDSM-werf en begint om 20:15.Opening Night 2023 vindt plaats in samenwerking met Stichting NDSM-werf, die het buitenterrein beheert en programmeert.

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.