Concert in Helling X: Jordi Carrasco Hjelm op contrabas & Yanna Pelser op altviool

IMPROVISATIE OP HET BEELD OLIVIA van HANNEKE DE MUNCK beeldhouwster EN ZWEEDSE VOLKSMUZIEK

Onlangs speelde Jordi Carrasco Hjelm een improvisatie op Olivia, een kunstwerk van Hanneke de Munck, in het Concertgebouw op uitnodiging van Polo de Haas. Nu wil hij ons verrassen in minitheater Helling X.

‘What just happened?’

A musical adventure in the moment, freely improvised music that is moving in styles and changes shape a lot.

Vanaf de eerste keer dat deze twee strijkers elkaar ontmoetten en hun instrumenten in gereedheid brachten, leken ze elkaar vanaf de eerste toon compleet te begrijpen. Er kwam geen woord aan te pas, alleen na afloop: “What just happened?” Sindsdien is het altijd zo gegaan; een dialoog in hetzelfde dialect, elkaar uitdagend en begrijpend. Met een gedeeld muzikaal instinct spelen deze soulmates met de gegeven situatie van het moment. In dit concert wisselen zij traditionele Zweedse volksmuziek af met vrije improvisatie.

Jordi Carrasco Hjelm is een veelzijdige bassist uit Stockholm, die van jongs af aan zowel Zweedse volksmuziek als klassieke muziek door zijn bloed heeft stromen. Momenteel masterstudent in de improvisatie aan het conservatorium van Amsterdam.

Yanna Pelser is een altvioliste en zangeres uit Delft, die zich na haar klassieke studie verder ontwikkelde in de wereldmuziek en improvisatie. En ook als componiste. Live componeren en spelen, improviseren, is waar zij in haar element is. Momenteel studeert zij muzikale bewegingsleer in Berlijn.

Reserveren noodzakelijk: via [email protected] of 06 844 677 13  en Jordi Carrasco Hjelm [email protected]

Meer informatie

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.