C’EST FINI OU QUOI? | Amsterdam Fringe Festival

Tijdens Amsterdam Fringe Festival doet Pllek dienst als plek om aanstormend theatertalent een podium te bieden. In C’est fini ou quoi? vraagt Rani zich af hoe  wij als mens, levend in een maakbare wereld, omgaan met ons bewustzijn van de eindigheid? Ze vroeg het aan aan zeven verschillende mensen en nam hun stem op. Een voorstelling zonder acteurs, een installatie met begin en einde.

– – –
C’est fini ou quoi? | Zou jij onsterfelijk willen zijn?
– Ja, geen probleem!
– Nee, waarom nu? Hier altijd op de wereld blijven? Nee, toe. Nee zeg.
– Euh, nee. Het lijkt me heel saai worden. Zo steeds met dezelfde mensen? En er komen er ook
meer bij, en hoe moet dat dan?
– Ja, want ik hou van het leven dus ik vind het dan heel stom om te stoppen met leven.
– Nee, want euh, ik ben nu al een week alleen thuis en ik verveel mij nu al. Dus wat gaat dat zijn binnen 50 jaar, als bijna iedereen dood is? Liever nu efkes, dan lang en mij vervelen.

– – –
Rani Decock (1994, BE) kijkt graag. Ze kijkt naar de wereld hoe die is en zet er hier en daar graag een spot op. Vorige zomer (2017) is ze afgestudeerd aan de regie-opleiding van de Toneelacademie in Maastricht. Rani valt niet te definiëren binnen één kunstdiscipline of één stijl. Reflectie over wat er op een bepaald moment vertelt dient te worden, drijft haar. Welke vorm het spannendste communiceert, initieert verder haar creatieproces. En dat varieert.

Ze houdt van het groot contrast en van het klein detail, van kleurrijke tristesse en grijze banaliteiten. Ze omarmt de poëzie van de realiteit en de magie van de fantasie.

In de voorstelling C’est fini ou quoi? weet Rani op spannende wijze banaliteiten met humor en tragiek te onderstrepen. Ze luistert en observeert. Ze ontvangt en geeft weer.

Speeldata:
Zaterdag 8 september: 19:30 – 20:15
Zondag 9 september: 20:30 – 21:15
Zaterdag 15 sept: 21:00 – 21:45
Zondag 16 sept: 18:00 – 18:45

Locatie: Pllek

online ticket: 10,-

meer informatie

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.