[ON HOLD] Bewonderen, bevragen én bingo | December bij Over het IJ

Over het IJ presenteert in december zes kunstenaars en gezelschappen die met hun werk midden in het grootstedelijke leven van vandaag staan. Ze reflecteren, activeren en bevragen hoe we samen met elkaar leven in de stad. En wat kan daarin de rol van de kunstenaar zijn? In Amsterdam-Noord werken ze via langdurige trajecten aan verschillende projecten, vaak i.s.m. bewoners. Gentrificatie, de zorg, woongeluk en geestelijke gezondheid zijn slechts een aantal onderwerpen die aan bod komen. Sommige makers zijn net hun onderzoeken gestart, anderen zijn al geruime tijd bezig.

Wij geloven hartstochtelijk in kunst die niet alleen over de samenleving gaat, maar die midden in die samenleving staat.” Simone Hogendijk – artistiek directeur Over Het IJ

Van 9 t/m 12 december zijn vier theatrale projecten te zien in het NDSM Theater van MOHA, Massih Hutak, Rianne Meboer en studenten van de HKU. Vanaf 12 december zijn drie installaties te zien op diverse buitenlocaties in Amsterdam Noord van Hilda Moucharrafieh, Valerie van Leersum en SAM Sixhaven.

PROGRAMMA & TICKETS

Ik bepaal wat ik betaal
Voor bovenstaande voorstelling maken we gebruik van een pay what you want-systeem. Voor €2, €5 of €9 kun jij al bij de presentaties zijn. Welk bedrag? Dat bepaal jij. In ieder geval gaan de opbrengsten naar de projecten van de kunstenaars

9 december – MOHA – Who Cares?
De wereld is oneerlijk en niet iedereen heeft dezelfde kansen… Behalve bij de CARE-loterij: daar kan iedereen in de prijzen vallen!

10 t/m 12 december – Massih Hutak – Verdedig Noord XL
Een vervolg op Verdedig Noord: Een voorstelling over gentrificatie in Amsterdam-Noord.

11 december – HKU – Above the Line
Breek door de vierde wand in deze immersieve voorstelling over Amsterdam-Noord waarin je oog in oog komt te staan met de thematieken die hier spelen.

13 december – Rianne Meboer – De dolende mens
De dolende mens is een onderzoek van theatermaker Rianne Meboer in Amsterdam-Noord naar hoe we omgaan met verward of onbegrepen gedrag.

Ook te zien in december:

17 december – YoungGangsters – YoungGangsters Saloon
Tijdens de Saloon proberen we de stereotypen te ontrafelen in de Poen of Oen Quiz, geeft acteur Barry Emond een inkijkje in de do’s & dont’s in de schuldsanering en zit je voor een (spreekwoordelijk) dubbeltje op de eerste rang.

18 & 19 december – De Tekstsmederij – Word in Progress: Smeders
Word In Progress zet taalkunst in het licht. Maak kennis met de werken van een nieuwe generatie smeders!

19 december – De Tekstsmederij – Word in Progress: Estafettetekst
Word In Progress zet taalkunst in het licht. Gedurende de coronacrisis schreven zeven verschillende theaterschrijvers met elkaar één estafettetekst over thuiskomen.

WEBSITE OVER HET IJ

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.