Bevrijdingsdub

Op zaterdag 5 mei viert Nederland weer massaal de vrijheid op Bevrijdingsdag. Dit jaar staat de NDSM-werf tijdens Bevrijdingsdub een dag lang in het teken van vrijheid, onafhankelijkheid en respect. Het festival wordt geleid door King Shiloh Soundsystem, een collectief dat zijn oorsprong heeft in Amsterdam maar een begrip is over de hele wereld. Ze staan bekend om hun zelfgebouwde geluidssysteem dat soms wel bestaat uit 32 opeengestapelde speakers van ongeëvenaarde kwaliteit. Eerder stonden onder andere Typhoon en Rico & Sticks op hun podium. Dit jaar verwelkomen zij King Earthquake en Indica Dubs uit de UK en het Amsterdamse dub-reggae duo Radical Hifi. Naast muziek kan men op het festival ook genieten van heerlijk eten, drinken en een markt. Tickets kosten €13,00 (incl. servicekosten) en zijn hier verkrijgbaar.

Al jarenlang reist King Shiloh de wereld over als aanvoerder van de soundsystemcultuur. Zij laten hierdoor nieuwe generaties kennismaken met de cultuur die de roots draagt van bijna alle moderne muziek en altijd eenzelfde boodschap van positiviteit en vrijheid met zich meedraagt. Een aantal keer per jaar verhuist het collectief hun speakerspektakel naar Amsterdam, hun thuisbasis. Zo ook dit jaar voor Bevrijdingsdub waar het publiek kan genieten van muziekstijlen zoals reggae en dub, heerlijk eten en een markt met kleding en vinyl. King Shiloh bestaat uit Bredda Neil, die de muziek selecteert en het systeem bedient, bijgestaan door mc Ras Lion en Lidj Shiloh. Ondanks dat hun speakers opvallend groot zijn gaat het de mannen vooral om de kwaliteit en de beleving:

“Iedereen voelt zich bij ons op z’n gemak. We vinden het belangrijk om mensen bij elkaar te brengen en ze een positief gevoel mee te geven. We omarmen iedereen die open staat voor onze muziek. Ook willen we iedereen laten genieten van de kracht van ons soundsystem. Mensen zijn gewend aan MP3’s, maar staan er vaak niet bij stil hoeveel kwaliteit daarbij verloren is gegaan. Wij laten mensen opnieuw kennismaken met de kracht van vinyl en originele geluidssystemen.”

– Bredda Neil (King Shiloh)

Bevrijdingsdub

Zaterdag 5 mei

NDSM-werf, Amsterdam

Tickets
Facebook event
Website

Line-up:
King Shiloh Soundsystem (NL)
King Earthquake (UK)
Indica Dubs (UK)
Radical Hifi (NL)

Bewonersinformatie 
Op zaterdag 5 mei viert Nederland weer massaal de vrijheid op Bevrijdingsdag. Dit jaar staat de NDSM-werf tijdens Bevrijdingsdub een dag lang in het teken van vrijheid, onafhankelijkheid en respect. Voor de vijfde keer. Het festival wordt geleid door King Shiloh Soundsystem, een collectief dat zijn oorsprong heeft in Amsterdam maar een begrip is over de hele wereld. Ze staan bekend om hun zelfgebouwde geluidssysteem dat soms wel bestaat uit 32 opeengestapelde speakers van ongeëvenaarde kwaliteit. Eerder stonden onder andere Typhoon en Rico & Sticks op hun podium. Dit jaar verwelkomen zij King Earthquake en Indica Dubs uit de UK en het Amsterdamse dub-reggae duo Radical Hifi. Naast muziek kan men op het festival ook genieten van heerlijk eten, drinken en een markt.

We hopen dat u zo weinig mogelijk last van dit evenement ondervind en de metrologische omstandigheden gunstig; als vanzelfsprekend houden we ons aan de vergunning.

Mocht u toch overlast ondervinden kunt u de gemeente 24/7 bellen op het algemene nummer: 14 020

Met vriendelijke groeten, King Shiloh & NDSM

 

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.