Waar ben je naar op zoek?

Barrier Tape (2022) – SpY

KUNSTINSTALLATIE VAN STICHTING NDSM-WERF

Met “Barrier Tape” plaatst SpY een alledaags stedelijk gebruiksvoorwerp – dat gewoonlijk wordt gebruikt om de beweging van mensen te sturen – in een ander perspectief en gebruikt het om een verrassend kunstwerk te creëren dat bezoekers uitnodigt tot interactie met de installatie. De nadruk ligt op de wisselwerking tussen het werk en de natuurlijke elementen eromheen. 

De installatie vormt een uitgestrekt, steeds van vorm veranderend oppervlak, waar bezoekers in en omheen kunnen cirkelen. Hangend aan parallelle snaren en bewogen door de wind slingeren de linten gezamenlijk als één, wat een majestueus zee-achtig geluid genereert en een golfachtige beweging in de hele compositie creëert.

Vanuit “Barrier Tape” werkt SpY verder aan een collectie sculpturale installaties gebaseerd op objecten uit het echte, alledaagse leven, hypnotiserende patronen en meeslepende ervaringen. Met zijn werk bevraagt hij stadslandschappen, verkent hij steden als playgrounds van verbeelding en creëert hij immersieve ervaringen waarbij hij bezoekers onderdeel maakt van het werk.

 NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.