Aernout Mik, foto: Florian Braun

ARE YOU COMFORTABLE?

EXPOSITIE PROJECT SPACE ON THE INSIDE

Project Space On The Inside kondigt met trots hun nieuwe expositie ‘Are you comfortable?’ aan. Een multidisciplinaire tentoonstelling die verschillende aspecten van ongemak zowel visueel als conceptueel onderzoekt. De tentoonstelling toont boeiende kunstwerken van zeven kunstenaars. Opening 27 maart, Are you comfortable? is te zien tot en met 31 juli 2022. Deelnemende kunstenaars zijn onder andere Jose Dávila, Alicia Framis, William Kentridge, Aernout Mik, Melanie Smith, Henk Stallinga en Johan Tahon. Dit markeert de 4e grote tentoonstelling van On The Inside in Amsterdam sinds de opening in 2020. De zeven kunstenaars in de tentoonstelling illustreren hoe ongemak zich manifesteert op verschillende manieren: in de geest, in de spanning van materiaal of objecten, in de kwetsbaarheid van het lichaam, politiek en tijd. In deze lijn wordt het ongemak van de mensheid en de samenleving die zij heeft opgebouwd onderzocht.

De werken

Desoriënterende tijd, Melanie Smith haar films en collages creëren een gevoel van malaise, door het verleden, heden en toekomst vast te leggen in één enkele blik. Smith onderzoekt hoe de tijd een verontrustend voyeuristisch aspect creëert door er van ver naar te kijken.

Kunstenaar Jose Dávila haar sculpturen verkennen en verleggen de grenzen van de zwaartekracht, door de gevaarlijke rangschikking van materialen en objecten.

Henk Stallinga onderzoekt het verstrijken van de tijd en onze perceptie van de complexiteit ervan met zijn grootschalige werk Chain Reaction. Het beeld roept de beperkingen van onze eigen levensduur in het bewustzijn.

In haar performancefilm The Walking Ceiling, zorgt Alicia Framis ervoor dat kijkers zich kunnen inleven in het perspectief van vrouwen uit minderheden, en de worstelingen waarmee ze worden geconfronteerd om langs de bedrijfsladder te breken. het presenteren van de letterlijke en gevaarlijke last die ze moeten dragen.

De keramieken sculpturen van Johan Tahon onderzoeken de effecten van de kwetsbaarheid van constructie versus de menselijke kwetsbaarheid en pijn. Deze corresponderen met elkaar, wat suggereert dat de werken verschijnen als abstracte representaties van de emoties van de kijker.

In Communitas toont Aernout Mik een three-channel film vol politiek spannende momenten, verwijzend naar het Paleis van Cultuur en Wetenschap in Warschau. Kijkers zien hoe personages zich groeperen in activistische groepen, waarbij ze de effecten van een gevecht onderzoeken. Deze film uit 2010 lijkt nu nog meer cultureel aanwezig, gezien de huidige politieke situatie in Europa.

De ets van William Kentridge vat de zeer realistische essentie van; ‘het zich niet willen bewust zijn van’ grote, politiek veranderende gebeurtenissen, als een poging om comfortabel te blijven.

Are you comfortable? is samengesteld door Annemarie Galani.

De tentoonstelling is vanaf 27 maart tot en met juli 2022 te zien bij Project Space in the Inside in Amsterdam.
Openingstijden: dinsdag tot vrijdag van 10.00-17.00.
En zaterdag en zondag van 13.00-17.00

 

WEBSITE PROJECT SPACE ON THE INSIDE

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.