Are we future sediment? (2022) | Amauta García & David Camargo

KUNSTINSTALLATIE VAN STICHTING NDSM-WERF

De tijdelijke installatie ‘Are We Future Sediment?’ van Mexicaanse kunstenaars Amauta García en David Camargo, is de winnende inzending van de Open Call die Stichting NDSM-werf heeft uitgezet onder deelnemers aan de Jan van Eyck Academie in Maastricht. Het project ‘Are We Future Sediment?’ creëert op beeldende wijze bewustzijn rondom de stijgende waterspiegel en is 4 september tot 9 oktober te zien op de werf.

Het geselecteerde project, een installatie van Amauta García en David Camargo, is een publieke interventie bestaand uit een mistvanger die helpt water te condenseren uit de lucht, en een verplaatsbare tuin. De installatie ‘Are We Future Sediment?’ is 5 meter hoog; precies de geschatte hoogte van het stijgende waterpeil in 2050. Het werk vervult een signaalfunctie en verbeeldt een ontwikkeling die veelal nog abstract voelt. Tevens duidt het de noodzaak te blijven zoeken naar oplossingen voor het klimaatprobleem. Het werk is te zien op Smederijplein en opent op zondag 4 september met een presentatie door de kunstenaars op NDSM. 

Het NDSM-terrein is een complex, stenig gebied met bijkomende ecologische uitdagingen. Met deze nieuwe open call roept Stichting NDSM-werf makers van de Jan van Eyck Academie op tijdelijke en site-specifieke projecten voor te stellen voor een meer duurzaam, veerkrachtig en groen NDSM. 

 

Jan van Eyck Academie

Als multidisciplinaire Post-Academie biedt de Jan van Eyck residenties aan kunstenaars, ontwerpers, schrijvers, curatoren en architecten van over de hele wereld. Elke deelnemer krijgt de tijd, ruimte en expertise die nodig is om hun artistieke praktijk te ontwikkelen. De academie is een plek voor onderzoek en experiment, maar ook een plek voor (publiek) debat en kruisbestuiving. 

 NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.