AMSTERDAM BODYPAINT ART EVENT 2018

AMSTERDAM BODYPAINT ART EVENT 2018
www.amsterdambodypaintart.com

Stichting Human Connection Arts organiseert voor de vierde keer het AMSTERDAM BODYPAINT ART EVENT, dit keer in en om de NDSM loods en cultureel café restaurant Noorderlicht in Amsterdam-Noord. Tijdens dit zes uur durende unieke evenement zullen tientallen modellen worden beschilderd door lokale en internationale kunstenaars. Het thema dit jaar is FREEDOM.

Het verschil met de laatste jaren is de locatie. Deze keer niet op het Rembrandt- of Museumplein, maar in de omgeving van de nieuwste hotspot in Amsterdam, namelijk het NDSM-terrein.Er wordt dit jaar ook een competitie gehouden voor de Beste Amateur en Professional Bodypainter. De winnaars worden door het publiek en een nader te benoemen jury uitgekozen. Na afloop nodigen wij iedereen uit om met ons verder te feesten in Noorderlicht op het NDSM-Plein.

Joram Baruch, de initiator van dit vierde AMSTERDAMSE BODYPAINT ART EVENT, zegt hierover: ‘In deze tijd van internationale spanningen, angst voor aanslagen, politieke onzekerheid, moeten we onszelf er zo nu en dan toe dwingen om onze gedachten de vrije loop te laten. Niet constant te hoeven nadenken over wat er morgen gaat gebeuren, doen waar je zin in hebt, zonder dat je er verantwoording voor hoeft af te leggen. Daarom noem ik het dit jaar FREEDOM. Vrij van alle sores, vrij van alle vooroordelen, vrij in geest, en het allerbelangrijkste: de vrijheid van expressie, zonder grenzen te stellen. En dat geldt des te meer voor alle modellen en kunstenaars die aan ons evenement deelnemen.’

Ook voor de modellen is bodypainting een manier om zich te uiten en zich één te voelen met hun lichaam. Het verschil tussen ons evenement en de andere wedstrijden die over de hele wereld worden gehouden, is dat wij geen eisen stellen aan hoe je eruit ziet, en wat voor gender je bent. Of je nu dik, dun, lang, kort, superknap of oerlelijk bent; iedereen is welkom. Wij hebben mensen beschilderd die net herstellende waren van de meest uiteenlopende ziektes, die geestelijk gehandicapt zijn, transgenders, 90-jarigen, noem maar op. Dat maakt dit evenement uniek – het maakt niet uit wie je bent of hoe je lichaam eruit ziet. Eenmaal beschilderd is het lichaam omgevormd tot een waar kunstwerk.

Locatie: NDSM-FUSE & Noorderlicht
Adres: NDSM-Plein 85, 1033 WC Amsterdam
Datum: zondag 3 juni 2018
Tijd: 12:00 tot 18:00 uur, en afterparty
Toegang publiek: Gratis
Modellen en Artiesten: € 25,-
(tickets te bestellen via: amsterdambodypaintart.com/#events)

Meet & Greet: zaterdag 2 juni vanaf 18:00 uur
Café Diep – Nieuwezijds Voorburgwal 256, 1012 RS Amsterdam

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.