Ambacht In Beeld Festival 2022

Op zaterdag 24 en zondag 25 september vindt het Ambacht in Beeld Festival plaats in de NDSM Loods in Amsterdam-Noord. Van pottenbakken tot duurzaam modeontwerpen en van Japans lakwerk totTurkse ebru: in de grote loods delen ambachtslieden hun kennis en vaardigheden met het publiek tijdens workshops, masterclasses en demonstraties. Bezoekers van alle leeftijden ervaren op het festival hoe het voelt om iets met je handen te maken. Zo wil het festival op een interactieve manier werken aan de waardering en erkenning van ambachten en vakmeesterschap onder een breed publiek.

Tijdens deze achtste editie van het Ambacht in Beeld Festival is er naast (her)waardering van uitstervende ambachten, specifiek aandacht voor drie sociaalmaatschappelijke thema’s: urgente beroepen (zoals pianostemmers en orthopedische schoenmakers), diversiteit en duurzaamheid. Dit jaar wordt één van de thema’s diversiteit benadrukt door ambachten uit verschillende culturen zoals hennakunst, Arabische kalligrafie en het maken van traditionele Oekraïense poppetjes. Het festival stimuleert een duurzame werkwijze door middel van spaarzaamheid met materialen, onderhoud, reparatie, recycling van materialen en het maken van bewuste keuzes in de consumptie.

Locatie: NDSM Loods Amsterdam-Noord

Datum: zaterdag 24 en zondag 25 september 2022 van 10:00 tot 18:00 uur

Entree: € 7,50 aan de deur, € 5,00 voorverkoop online (voorverkoop start 1 september)

Kinderen t/m 12 jaar gratis toegang

Benieuwd naar het programma? Klik op onderstaande knop voor een voorproefje van de workshops, masterclasses en demonstraties tijdens het festival.

Website

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.