Landing Strip Airport Noord | By Willem de Haan

Stichting NDSM-werf regisseert, initieert, cureert, verbindt en stimuleert activiteiten op de NDSM-werf waardoor de stad, haar bewoners en bezoekers deze plek nu en in de toekomst omarmen als een gebied waar ruimte is voor het onverwachtse. Daarbij is een belangrijke rol weggelegd voor het kunstprogramma, waar de installatie van Willem de Haan onderdeel van is.

Multidisciplinair kunstenaar Willem de Haan benadert serieuze vraagstukken op een cartooneske, sculpturale en soms lachwekkende manier om hiermee een ode te brengen aan een bepaald object, onderwerp of situatie. Met een site-specifieke installatie brengt hij een eerbetoon aan de uitzonderlijk ruimtelijke omgeving van de monumentale NDSM-werf en creëert hij een vervreemdende situatie, waarbij de grenzen tussen script en werkelijkheid vervagen.

De absurdistische presentatie Airport Noord gaat in op de vraag waarvoor de multi inzetbare ruimte, die oorspronkelijk diende voor de internationale infrastructuur, in de toekomst gebruikt kan worden?

Rond de installatie Landing Strip vindt op woensdag 14 augustus tussen 17:00 en 17:20 nog een afsluitende performance plaats: In CANCELLED | A Performance by Willem de Haan toont Willem dat hoe hard hij ook zijn best doet, sommige dingen buiten zijn macht liggen. Want wanneer kun je niet anders dan je aan het lot overgeven? En wat brengt dat lot met zich mee?

De installatie Landing Strip op de Y-helling is onderdeel van het overkoepelende project Airport Noord en is een verlengstuk van de fictieve Departure Lounge, die Willem de Haan samen met Kamagurka opende bij galerie Patty Morgan. De Departure Lounge is nog t/m zaterdag 24 augustus op afspraak te bezoeken.

De installatie Landing Strip en het project Airport Noord biedt, in navolging van de Noord-Zuidlijn, een nieuwe fictieve verbinding tussen Amsterdam Noord met de stad aan de overkant en de rest van de wereld.

Dit project is (mede) mogelijk gemaakt door het AFK.

meer informatie

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.