ADE Hangover | Artist talk: Happiness on Demand

Na 8 weken opent het betonnen gebouw van ‘Happiness’ op 20 oktober voor de laatste keer haar deuren. Tijdens de ADE Hangover praat kunstenaar Dries Verhoeven met deskundigen over “Happiness on Demand”.

Nu het gebruik van recreatieve drugs mainstream lijkt te worden, en het stigma op antidepressiva begint te verdwijnen, verschuift ons idee van wat emoties zijn. Niet langer zien we ze als authentieke waarachtige belevingen, maar als chemische processen in onze hersenen, die we naar hartenlust kunnen beïnvloeden. Met het afregelen van de hoeveelheid serotonine en dopamine zijn we in staat onze werkelijkheid en waarneming te creëren. Hoe houdbaar is dan nog de terughoudendheid jegens de farmaceutica van de bewustzijnsbeïnvloeding?

Dries Verhoeven gaat in gesprek met Machteld Busz (initiatiefnemer van Poppi: Drugs Museum Amsterdam) en journalist Thijs Roes (De Correspondent en Vice Media) die zich verdiepte in het drugsbeleid van de toekomst.

De talk wordt geduid door auteur Marian Donner met passende passages uit haar Zelfverwoestingsboek, dat geïnspireerd is door ‘Happiness’. Vervolgens is er ruimte voor een speciaal kunstwerk van Poppi Drugsmuseum Amsterdam.

Over het werk
Verhoeven wil met zijn installatie ‘Happiness’ het grijze gebied tussen kunstmatig geluk, zelfmedicatie en emotionele zelfbeschikking visueel en invoelbaar maken. Tegenover Sexyland herbergt een betonnen huisje met oplichtend wit kruis een ‘apotheek’ met Android Amy, die de bezoeker meeneemt in zowel de roes als de feitelijkheden rondom geluk en geestesverruiming.

Datum: 20 oktober tijdens ADE Hangover
Locatie: Sexyland
Deuren open: 15.30 uur
Artist Talk: 16.00 tot 18:00 uur

  • Dries Verhoeven: Hapiness
  • Poppi: Drugs Museum Amsterdam
  • Thijs Roes

Open for drinks: tot 20:00 uur

Entree: gratis toegankelijk.

meer informatie

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.