Babel Sound Fesztivál

Op zaterdag 16 maart organiseert het Hongaarse festival Babel Sound een nacht lang het muziekprogramma bij Noorderlicht. Met 2 live bands, Naked (Servië) en Amariszi (NL), en een jamsessie achteraf. Een nacht lang dansen op steengoede Balkanmuziek.

Babel Sound Fesztivál is een interactief wereldmuziek festival uit Hongarije. Het is een festival van muzikanten voor muzikanten en creatieven. Babel Sound heeft als doel om culturen bij elkaar te brengen door muziek. Op het festival worden nieuwe samenwerkingen gesloten tussen muzikanten uit heel Europa en de rest van de wereld.

Na het succes van Babel Sound Fesztivál organiseert Babel Sound eenreeks clubconcerten door heel Europa. Na twee edities in Barcelona (december 2018 en januari 2019), vindt de derde plaats in Amsterdam.

Voor deze editie staan de bands Naked (NakedBand Belgrade- Servië) en Amariszi (NL) op het programma. Het quartet Naked bestaat uit Branislav Radojkovic (bas), Goran Milosevic (drums, percussie),
Djordje Mijuskovic (viool) en Rastko Uzunovic (clarinet, sax). In hun opzwepende en dansbare muziek hoor je overduidelijk hun Balkan roots, gemixt met swing en free-jazz. Ze stonden o.a. in Rolling Stone magazine en hebben in de afgelopen paar jaar meer dan 400 concerten gegeven over de hele wereld.

De Nederlandse band Amariszi staat bekend om hun vrolijke, meeslepende Balkan-geïnspireerde ‘feelgood’ popmuziek, gezongen in verschillende talen. Sinds 2012 brachten ze 3 albums uit, Balkan Chaotika (2012), Nine Balkan Nights (2015) en Babel Fish (2017). Na de bands zal de avond overgaan in een gestroomlijnde jamsessie waarbij muzikanten van beide bands samen kunnen spelen met muzikanten uit het publiek.

Babel Nights gaat vooral om connectie en interactie tussen de muzikanten en het publiek. De intieme sfeer van het festival, brengen we nu naar een avond op het podium. Artiesten die spelen op Babel Nights geven het prubliek een kijkje in hun eigen muziekcultuur en delen hun muzikale roots en wijsheid. Zo streeft Babel Nights ernaar mensen en muzikanten wereldwijd dichterbij elkaar te brengen, door liefde voor muziek. Zo schreven ze in 2018 een wereld-jazz competitie uit, in samenwerking met het Amersfoort Jazz Festival.

Noorderlicht programmeert als cultureel café al vanaf haar beginjaren veel live wereldmuziek uit binnen en buitenland. Standaard op de zondagmiddag en in de zomermaanden ook op de vrijdagavonden op het buitenpodium onder de naam “Dicht op het Vuur”. Babel Nights wordt een bijzondere avond, die als maandelijks terugkerend event aan het programma van Noorderlicht zal worden toegevoegd.

info

Datum: zaterdag 16 maart 2019
Tijden: 23:00 – 4:00 uur
Entree: 10 (vvk) – 12 ad deur

meer infor

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.