24H Noord

24H Amsterdam is dé kans om de stad in een nieuw licht te zien. Theaters, musea, kerken, winkels, bars, hotels en clubs nodigen je uit. Kom achter deuren die normaal gesproken gesloten blijven, of herontdek je vaste stekjes. Op zaterdag 13 april is de beurt aan Noord! Want Amsterdam-Noord heeft het allemaal: gezellige woonwijken, vernieuwende en bevlogen ondernemers, kunst en cultuur en spannende underground clubs. En niet te vergeten een interessante geschiedenis, die je nog altijd terugziet in de rafelige industriële stadsranden. De NDSM-werf maakt hier een groot onderdeel van uit en is er dus ook bij tijdens 24H Noord.

Trammeland
Trammeland is dit jaar weer voor groot en klein. Duik in de knutselbak om LEUK te schilderen of in de verkleedkist en vermom je als je favoriete popster voor de grote/mini-playbackshow. Ook is het magische vlooiencircus te bewonderen in de rode tram en om 20:00 live muziek van Moonshine Bakery.
Pllek

Tijdens 24H Noord kom je bij Pllek culinair en muzikaal maximaal aan je trekken bij Beatroots XTRA. Tijdens en na etenstijd word je hier verrast door spannende livemuziek en dj’s. Rond 22:30 gaan de tafels helemaal aan de kant en is het dansen geblazen tot het holst van de nacht.

GeWoonboot

Zeewier is het eten van de toekomst! Test tijdens 24H Noord je kennis van dit groene goud bij de weed-quiz en proef verrassende zeewierhapjes op de geWoonboot. Niet high, wel lekker. Of maak een verfrissend boottochtje naar de nieuwe duurzame én drijvende woonwijk Schoonschip.

Noorderlicht café

Café Noorderlicht zit op misschien wel het mooiste stukje Noord, met fantastisch uitzicht over het IJ en de stad aan de overkant. Tijdens 24H Noord leer je hier het allerlekkerste brood bakken: deeg kneden en aan een stok rijgen, het knapperig bakken boven een smeulend vuur en dan oppeuzelen maar. Met fijne livemuziek! Let op: deze activiteit gaat alleen door als het niet regent. Kijk bij twijfel op de website van Noorderlicht.

Cannibale Royale du Nord

Tijdens 24H Noord neemt brasserie extraordinaire Cannibale Royale je mee naar het opwindende New Orleans, stad van vele gezichten, vol muziek en soulfood. Met o.a. workshops salsadansen en ‘hot sauce’ maken, heerlijk soulfood en de lekkerste bijpassende drank(jes) voor jong en oud.

Nieuw Dakota

Voor de expositie Far Away Close By lieten zeven kunstenaars zich inspireren door de openbare ruimte van Amsterdam-Noord, de bewoners en haar verhalen. Tijdens kunstfietstochten, rondleidingen en artist talks hoor en zie je wat ze ontdekten (en wat ze voor werk maakten) over die spannende omgeving. Ontmoet tijdens 24H Noord de kunstenaars en ga op de foto in de speciale fotohoek!

Sociëteit Sexyland

Voor 24H Noord organiseert Sociëteit Sexyland een gezellige bingomiddag die langzaam transformeert in een bijzondere dansavond met bijzonder leuke mensen. Een feest speciaal voor mensen met een beperking, want uitgaan is voor iedereen!

Op 13 april vindt 24H Amsterdam plaats in Noord. Of je nu creatief of sportief bent, van muziek, architectuur of lekker eten en drinken houdt, laidback of leergierig bent, er is voor iedereen wat te beleven! Kom je ook?

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.