Hoe breek je gebieden en kunst open naar publiek? In gesprek met Arthur Kneepkens en Hilda Moucharrafieh

Vanuit studio Erik’s House in de Y-helling spreken wij voor de podcast NDSM X met diverse gasten, zoals kunstenaars en creatieven. Voor deze aflevering spreken programmamaker Ewa Scheifes en curator Petra Heck met Arthur Kneepkens en Hilda Moucharrafieh.

Welke rol kan social art spelen in het openbreken van gebieden en/of kunst naar het publiek? En wat betekent gedeeld eigenaarschap in kunst- of buurtprojectenprojecten? In de nieuwe aflevering van NDSM X praten we over deze onderwerpen met Arthur Kneepkens en Hilda Moucharrafieh. Arthur  is curator, performer en dramaturg. Ook doet hij veel verschillende projecten met buurtcommunities, kinderen en bewoners. Bijvoorbeeld het sociaal artistieke participatieproject Superwijk, waarin kinderen vanuit hun eigen ervaring wordt gevraagd mee te denken over Groen, Licht en Speelveld in de wijk. Hilda is kunstenaar en tutor en maakt vanuit The Narrative collective multimediaal werk zoals interactieve installaties en andere verhalende kunstprojecten. Je kent haar misschien van haar werk I AM T/HERE NOW op NDSM tijdens Over het IJ Festival; een installatie met schommels en videowerk. Wij gaan met hen in gesprek over hun werk en welke moeilijkheden zij tegenkomen op het gebied van participatie in projecten. Ook kunnen we luisteren naar de tweede bijdrage van Radio Noord Amsterdam, waar zij dit keer de straat opgaan om Amsterdammers o.a. te bevragen over lokaal talentontwikkeling en of het ‘Aan onze kant van het IJ’ niet een logischer naam is, voor het bekende theaterfestival op de NDSM… Mis het niet!

Je kunt de podcast beluisteren via Soundcloud, Apple Podcasts en Spotify. Vergeet je niet te abonneren op de podcast en wil je reageren? Stuur ons dan een berichtje via [email protected].NDSM uses cookies. Please check our privacy statement for more information.