Pieter Post | Step Right Up

In vier weekenden aankomende zomer zullen een aantal jonge theatermakers uit de circus-, mime- en theaterscholen optreden op het straatpodium Step Right Up, bij de aanlegsteiger van de NDSM-pont.

Step Right Up is een project van het Straattheater Instituut Nederland (SIN), dat op de NDSM-werf gevestigd is. Bekende theatermaker én winnaar van de NDSM Open Call 2018, Pieter Post coacht de talenten in aanloop naar hun voorstellingen. Op 3, 4, 18 & 19 mei, 10 & 11 juli en 28 & 29 september biedt de NDSM-werf ruimte aan een podium voor nieuwe straattheaterartiesten uit binnen en buitenland. Op de locatie zullen voorstellingen gegeven worden tussen 13:00 en 18:00 . Deze zijn gratis toegankelijk en geschikt voor alle leeftijden. Ook is er een terrasje waar eten en drinken te verkrijgen is, om tijdens de voorstelling van te genieten.

Straattheater Instituut Nederland en Step Right Up

Straattheater neemt in Nederland, in tegenstelling tot de ons omringende landen, maar een kleine plaats in in ons culturele bewustzijn. Terwijl het juist een geweldige leerschool biedt voor jonge talenten. Door op straat te spelen kunnen ze experimenteren, directe interactie aangaan met het publiek en zo getraind worden in het betrokkenheid creëren met het publiek. Zowel timing als improvisatie zijn van groot belang!

Om jonge makers kennis te laten maken met de leerschool van het straattheater, biedt het SIN door middel van Step Right Up een coachingstraject en podium voor deze speelvorm van actie en reactie, uitdaging en antwoord. De talenten repeteren onder leiding van theatermaker en regisseur Pieter Post in het SIN-theater. Het SIN is een speeltuin en ontmoetingsoord voor alle genres, soorten en maten internationale theatermakers.

De artiesten

Het eerste weekend staat in het teken van Troubamour (Marrit Bausch en Ursel Braaksma) met de voorstelling Groundless. Groundless is een fysieke straattheatervoorstelling over grenzen, grenzeloosheid en de drang naar begrenzing. Over jezelf aanpassen aan de ander en daarmee soms een stukje van jezelf kunnen verliezen. De vraag die centraal staat is: wat blijft er over van jezelf, van een groep, of zelfs van een land, als de grenzen vervagen?

Het tweede weekend is voor Milan Seegers, met de voorstelling Koekoek. Koekoek is een fantasierijke circusvoorstelling die de verschillen viert die onze wereld kleur geven. Milan is een maffe en absurde verschijning die met plezier kunsten met zijn eieren laat zien. Hieruit ontstaat een acrobatische choreografie over jezelf oprapen en afstoffen en vooral nooit opgeven!

Het derde weekend is het podium voor Julia Campistany, met een voorstelling over de fragiliteit van harmonie; It happens. Door middel van comedy en beweging ontstaat een dialoog tussen succes en falen, schoonheid en schaamte en sereniteit en onrust. Juist wanneer je denkt dat alles goed is, maak je je zorgen over wat er misschien fout zal gaan.

Voor het laatste weekend, in september, staat een verrassingsoptreden op de planning!

NDSM uses cookies. Please check our privacy statement for more information.