Museumnacht

Elk eerste zaterdagnacht van november bruist heel museaal Amsterdam en dan weten we het; Museumnacht. Dit jaar is de NDSM-werf voor het eerst museumnachtlocatie. En dat pakken we groots aan! Waar vroeger volop werd gebouwd aan gigantische schepen, kun je nu voor heel andere dingen terecht. De NDSM is nog een ruig stukje stad, waar de afgelopen jaren steeds meer te doen is. Voor de Museumnacht slaan diverse organisaties aan de werf de handen ineen: Ferrotopia,  Sexyland en Stichting NDSM-werf laten je al het tofs zien dat hun buurt te bieden heeft.

Giet je eigen Brand bieropener in Ferrotopia

Giet, hak en ciseleer jouw eigen flessenopener onder begeleiding van Nederlands meest bescheiden kunstenaar: Paul Lagrouw. Test hem daarna meteen uit en proost met een Brand biertje op jouw zelfgemaakte creatie!

Paul Lagrouw was nauw betrokken bij het gieten van verschillende sculpturen en lampen voor Joep van Lieshout en was in 2010 in het nieuws wegens een kleine rel om zijn beeld True love is deaf.

Nieuwdammer Shantykoor bij Stichting NDSM Herleeft

Zing mee met de heerlijke liederen die de oude scheepsbouwers in Noord vroeger zongen. En dat natuurlijk onder het genot van een pikketanussie!

DIY Vibrators bij Ferrotopia

Ze zijn er in alle geuren en kleuren, maar heb jij ooit je vibrator uit elkaar gehaald? Tijdens deze workshop bouw je je eigen, werkende (!) vibrator. Zorg voor de juiste elektronica en een lekker buitenkantje. In samenwerking met Alice Stewart/Touchy-Feely Tech, een creatieve technologiestudio op het snijvlak van elektronica, kunst en educatie.

Bijles bij SEXYLAND

SEXYLAND staat in het teken van de bij. De bij is, net als de mier, de termiet en misschien de mens een superorganisme: hij kan leven in z’n eentje, maar overleeft alleen met z’n allen. Een avond over bijendemocratie, zwermgedrag, harakiri en de Queen Bee. In samenwerking met toekomstig imker Dicky Jansen.

ENERGIE no. 4 WARMTE by Collectief Walden bij Ferrotopia

Neem plaats op de tribune van verwarmingselementen en luister naar Collectief Walden. Zij verzorgen een ritueel ter verering van de God van het warmteverlies en organiseren warmtepreken, spoken word poetry, sketches en muziek, rondom één van de grootste levensbehoeften van de mens: warmte.

Stemmen van Staal bij Ferrotopia

Geluidskunstenaar Harpo ’t Hart geeft het ijzer op Ferrotopia een stem. Met speciale apparatuur veranderen de objecten in luidsprekers en ontstaat er een concert van sculpturen, bouwelementen, afval en infrastructuur. Loop vrij rond door de orkestbak en geniet van dit industriële ensemble.

Silent Disco in de Refter

Sluit de Museumnacht knallend af in de rauwe omgeving van de Refter. Verwachte de hardste nummers in stilte; het moment om ongegeneerd te zingen, drinken en dansen!

 

Good to know: je kunt de speciale veerdienst tussen het Scheepvaartmuseum en de NDSM-werf nemen. Dankzij het Instituut voor Beeld en Geluid blijf je helemaal in de scheepssferen, met explicite experience; oude beelden van de NDSM-werf, de geur van bloed, zweet en tranen en bijpassende overweldigende muziek

NDSM uses cookies. Please check our privacy statement for more information.