Drumcode komt met eigen festival op NDSM-werf

Drumcode, het Zweedse technolabel van Adam Beyer, komt met een eigen festival op de NDSM-werf in Noord. Het is de vervanger van Voltt, waar de organisatie na 12 edities de stekker uit heeft getrokken.

Drumcode Festival is een samenwerking tussen het Zweedse platenlabel, Awakenings en Bart Skils van Voltt. De eerste editie staat gepland op 18 augustus 2018.

Het festival springt in het gat dat Voltt achterlaat op de NDSM-werf. Skils en compagnon Daan Spoek besloten afgelopen zomer te stoppen met Voltt, dat in 1999 begon als clubavond in club Mazzo.

“Na zoveel jaar is de spanning er bij ons vanaf. Het huwelijk is voorbij. Ik ben als artiest meer in het buitenland dan in Amsterdam, dan verlies je de affiniteit met Nederland een beetje. Een festival kan alleen slagen als er veel liefde en volledige toewijding is,” zegt Skils.

Grootste technolabel
Rocco Veenboer van Awakenings zag kansen voor een nieuw festival met alleen maar artiesten van Drumcode. “Het is het grootste technolabel ter wereld, dat heel belangrijk is voor de ontwikkeling van techno. Het verdient echt een eigen platform.”

De organisatoren zijn goed bevriend met elkaar. Adam Beyer is met 75 optredens de meest geboekte artiest op Awakenings en heeft al jaren een eigen stage op het festival in Spaarnwoude en op de indoorfeesten in de Gashouder.

Skils staat op zijn beurt al jaren onder contract bij het Drumcodelabel. Met Veenboer is hij bevriend sinds die hem eind jaren negentig voor het eerst boekte voor een Awakeningsfeest.

Grote namen
Bezoekers kunnen op grote namen rekenen, zegt Skils. “Veel grote artiesten hebben muziek uitgebracht op het Drumcodelabel. We hebben nu vier stages, maar we zouden er wel zes kunnen vullen.”

Voor Drumcode Festival wordt de hele NDSM-werf onder handen genomen. “We willen Noorderlicht en Pllek er misschien ook wel bij betrekken, of de Scheepsbouwloods. Er kunnen in ieder geval 17.500 bezoekers komen,” zegt Skils.

NDSM uses cookies. Please check our privacy statement for more information.