Donkere dagen tips!

Dinsdag 11 december zijn de politie en toezichthouders van de gemeente tussen 16:00 en 18:00 bij de pontaanlanding op het NDSM-werf. Daar geven zij de bezoekers Donkere dagen tips om  inbraak, woningoverval en straatroof te voorkomen. Er wordt informatiemateriaal uitgedeeld over Burgernet en alarmnummer 112. Ook kunnen bezoekers een tijdschakelaar ontvangen om het licht thuis aan te laten bij afwezigheid.

Maak het inbrekers niet te makkelijk
Tijdens de donkere dagen, van november tot maart, slaan inbrekers vaker hun slag. Er zijn dan meer woninginbraken. De politie en gemeente houden de komende weken extra toezicht en sturen preventieteams op pad om voorlichting te geven. Zelf kunt u ook iets doen. Kijk voor alle tips op www.amsterdam.nl/donkere-dagen-tips.

Laat het licht aan
Bent u niet thuis? Laat het licht aan. Verlichting geeft een bewoonde indruk. Gebruik een tijdschakelaar en vergeet de buitenlamp niet.

Deur op slot
Sluit de ramen en doe de deur goed op slot als u weg gaat. Laat de sleutel er niet inzitten. Zorg voor goed hang- en sluitwerk.

Doe niet zomaar open
Gebruik raam, deurspion, intercom of kierstandhouder om te zien wie er aan de deur is voor u opendoet.

Bel 112 bij verdachte situaties
Ziet u iets verdachts, waarschuw dan de politie via 112.

Doe ook mee met Burgernet
Door u aan te melden bij Burgernet werkt u samen met de gemeente en de politie aan de veiligheid in uw buurt. Hoe meer mensen aan Burgernet deelnemen, hoe groter de kans is dat een verdachte of een vermist persoon wordt opgespoord. Aanmelden gaat heel makkelijk via www.burgernet.nl/aanmelden.

meer informatie

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.