DGTL gaat digitaal

DGTL dat eigenlijk op 11 en 12 april plaats had moeten vinden op de werf, kan vanwege de maatregelen rondom het coronavirus geen doorgang vinden.  Daarom wordt er gedurende het paasweekend een alternatief online festival opgezet.  

Zelf spreekt de organisatie over ’s werelds grootste festival. “Onder het motto ‘we’re in this together’ en vanuit pure liefde voor muziek heeft DGTL echter in recordtijd een online alternatief georganiseerd. Verspreid over meerdere digitale stages organiseert DGTL op 11 en 12 april twee dagen lang ’s werelds grootste online festival: DIGITAL DGTL.”  De organisatie wil benadrukken benadrukken dat bezoekers van het online festival deze thuis in quarantaine beleven en het dansen met vrienden bewaren voor DGTL 2021.

Het online evenement zal verschillende digitale stages krijgen, waar verschillende speciaal opgenomen videosets worden gestreamd. Artiesten die hun medewerking hebben toegezegd zijn onder andere Adriatique, Ana Lilia, Deniro, Jasper Wolff en Perdu.

DGTL werkt samen met NOMOBO om de streams naar de huiskamers te krijgen. Via digital.dgtl.nl kunnen bezoekers tussen de diverse streams switchen.

Service tot aan de deur

Daarnaast wil DGTL dit digitale festival zoveel mogelijk benaderen als een echt festival door gedurende de festivaldagen unieke live content te creëren, dagelijkse recaps te maken en de fans net als op het daadwerkelijke festival speciale diensten aan te bieden. Zo kunnen bezoekers dankzij Kornuit en Absolut in samenwerking met lokale horeca hun festivalbestelling thuis laten bezorgen vanuit de digitale bar en foodcourt.  Ook worden bezoekers van tevoren te geïnformeerd en warm gemaakt met pre-event berichten en worden Revolution talks en Q&A’s over duurzaamheid aangeboden gedurende het hele weekend.

Erasmus MC

De organisatie wil in 2021 op volle kracht terugkomen, maar zegt dat dit alleen kan  als de scene nog steeds gezond is en deze wereldwijde pandemie wereldwijd onder controle is. Zodoende roept DGTL alle fans en kijkers op om tijdens de online editie een donatie te doen aan het Erasmus MC voor de ontwikkeling van een vaccin en medicijnen om het coronavirus te bestrijden. #KeepDistanceStayDGTL

Digital DGTL

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.